Slovenija > Črna kronika
1 ogledov

Ne kupujte avtov na slepo

Boste zamenjali svoj avtomobil? (Foto: iStockphoto) Žurnal24 main
V Slovenijo iz tujine pride in nato tam tudi ostane veliko ukradenih vozil visokega cenovnega razreda.

Policisti zato svetujejo, naj bodo ljudje ob nakupih vozil kar se da previdni, saj imajo lahko poleg izgube denarja, ki ga plačajo za avtomobil, tudi druge nevšečnosti in težave.

Špansko poreklo, nemške tablice
Zadnji primer se je zgodil v soboto, ko so mariborski možje postave odkrili osebni avtomobil, za katerega so ugotovili, da je bil ukraden v Španiji in je bil s ponarejeno in prirejeno dokumentacijo namenjen za nadaljnjo prodajo v države nekdanje Jugoslavije.

 

Baza ukradenih

Baze avtomobilov, ki so ukradeni, so dostopne na spletni strani policije.

Na osebni avtomobil znamke BMW 523i sta bili nameščeni nemški registrski tablici, z njim pa je 13. decembra v zgodnjih jutranjih urah na mejni prehod Gruškovje pripotoval 50-letni državljan Hrvaške in Srbije, ki je želel vstopiti na Hrvaško.

Policisti so ob preverjanju ugotovili resnično poreklo vozila, zato so proti 50-letniku spisali kazensko ovadbo zaradi suma storitve kaznivega dejanja prikrivanja in ponarejanja listin. Predali so ga preiskovalnemu sodniku.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.