Slovenija > Črna kronika
68 ogledov

Ne natakarica – prostitutka

Prostitutka iStockphoto
Policijska akcija. Preprečili prodajo 20-letnega dekleta za 4.000 evrov v Italijo.

“V uspešno zaključeni akciji v ljubljanskem trgovskem središču BTC smo prijeli 16 oseb, od tega smo jih osem pridržali. Šlo je za dlje trajajočo preiskavo zaradi prostitucije in trgovine z ljudmi,” je včeraj javnosti pojasnil Robert Munda, novi vodja kriminalistov Policijske uprave (PU) Maribor.

Silili so jo v prostitucijo

Mariborski policisti so v akciji, ki jo je usmerjalo ptujsko državno tožilstvo, v ponedeljek preprečili prodajo 20-letne slovenske državljanke v Italijo, kjer naj bi jo prisilili v prostitucijo, je Munda povedal s kolegom Tomažem Peršoljo, vodjo oddelka za kriminalne združbe na generalni policijski upravi. “Hudodelska združba je za prodajo prejela štiri tisoč evrov,” je dodal Munda.

Policisti so začeli obvestila zbirati že decembra lani. “Takrat je bilo ugotovljeno, da so storilci z območja Ptuja v prostitucijo v prostorih najetega gostinskega lokala prisilili 30-letno žensko iz Srbije. Poleg tega so ji pobrali dokumente,” je še dejal prvi mož mariborskih kriminalistov.

Privabljali pod pretvezo

Združba, v kateri naj bi bili slovenski državljani, stari od 28 do 42 let, naj bi v Slovenijo privabljala dekleta pod pretvezo, da bodo tukaj čistilke ali natakarice, pozneje pa naj bi jih silila v prostitucijo. “Ali je teh deklet še več, ne moremo pojasniti, saj se preiskava nadaljuje,” so dodali na policiji.

Komentarjev 3
  • gec 10:31 16.oktober 2011.

    KAJ JE PSIHO,A SI GA DRKAŠ,KO GLEDAŠ SLIKO????

  • privat 07:19 15.oktober 2011.

    čestitke policiji..še na gospodarski kriminal se spravite! lepo..

  • Avatar atojeto
    atojeto 20:34 14.oktober 2011.

    Te ljudi bi obsodil ostreje kot morilce.