Slovenija > Črna kronika
36 ogledov

Nekdanji direktor gre v hišni pripor

Zaslišanje Ranka Mimovića Saša Despot
Preiskovalna sodnica je za Petriča odredila hišni pripor, Mimović – ki je bil prav tako pridržan v sredinih preiskavah – pa gre v 30-dnevni pripor.

Po poročanju Radia Slovenije je preiskovalna sodnica za nekdanjega direktorja CPL Stanka Petriča, ki so ga skupaj z večinskim lastnikom CPL Rankom Mimovićem pridržali v sredinih preiskavah, odredila hišni pripor. Za Mimovića je preiskovalna sodnica že v četrtek odredila 30-dnevni pripor.

Mimović in Petrič sta bila na ljubljansko okrožno sodišče privedena včeraj okoli 18. ure. Zaslišanje Petriča se je začelo nekaj po 23. uri
.

Odvetnik Mimovića Gorazd Gabrič je napovedal, da se bo pritožil na odrejeni 30-dnevni pripor. Odločitev Petriča, ki mu je preiskovalna sodnica odredila hišni pripor, glede pritožbe še ni znana. Za pritožbo imata na voljo 24 ur po prejetju sklepa o priporu.

Štirje po preiskavah izpuščeni

Kriminalisti Nacionalnega preiskovalnega urada (NPU) so v sredo izvedli 27 hišnih preiskav, v katerih so iskali dokaze za utemeljitev sumov finančnega izčrpavanja Cestnega podjetja Ljubljana (CPL) in hčerinskih družb KPL in Tovarna asfalta Črnuče (TAČ). Začasno so pridržali šest oseb, štiri pa so po koncu preiskav izpustili iz pridržanja.

Petriča sumijo pranja denarja

CPL, ki je od junija lani v stečaju, je od prve polovice leta 2012 lastniško obvladovala Mimovićeva družba Patera. Ta je sprva pridobila 50,5 odstotka družbe CPL Naložbe, lastnice CPL, od nekdanjih vodij CPL Kramljaka in Petriča, nato pa se je novembra 2012 dogovorila še za 49,5-odstotni delež v lasti izvršnega direktorja CPL Mihaela Bizjaka, nekdanjega direktorja KPL Zvonka Šavorja in nekdanjega direktorja TAČ Bojana Kozarja.


Patera kupnine za 49,5-odstotni delež, neuradno 3,5 milijona evrov, ni nakazala, zato so omenjeni nekdanji menedžerji začeli postopke za unovčitev poroštev.

Mimović naj bi v letih 2012 in 2013 dvema svojima podjetjema - Pateri iz Vidma in istoimenski družbi iz Ljubljane - na račun CPL, KPL in TAČ zagotovil za več kot štiri milijone evrov premoženjske koristi, medtem ko Petriča kriminalisti sumijo pranja denarja.

Komentarjev 7
  • sivka 11:16 10.januar 2014.

    kdo je šef teh mafijcev. se ve, nje

  • maresem 10:05 10.januar 2014.

    Tisti Mimović bi že zdavnaj moral gniti v samici..... samo žal ne v "pravni" SLO.

  • Mahi 09:51 10.januar 2014.

    Belo obleko si že nosilaJaz pa takrat, bil sem zaprt.Z drugim življenje ti si delilaJaz pa sem kradel in goljufal.....