Slovenija > Črna kronika
40 ogledov

Nekdanji hokejist grozil in izsiljeval?

Ustavno sodišče Anže Petkovšek
Sojenje nekdanjemu hokejistu Ignaciju Kavcu in njegovemu sinu Andreju. Žrtev naj bi izsiljevala, pretepala, grozila z orožjem.

Kot poroča današnji časnik Dnevnik, obtožnica nekdanjega hokejskega asa Ignacija Kavca bremeni, da  je skupaj s svojim sinom Andrejem od žrtve Petra B. izsilil 95 tisoč evrov.

Izsiljevanje naj bi se začelo septembra predlani in naj bi trajalo leto in pol. V tem času naj bi obtoženca žrtvi grozila, tudi s pištolo, in jo pretepala. Če ne bi plačal, naj bi mu grozila, da ga bosta prisilila, da si bo sam odrezal prst in nato odšel k svojemu zdravniku, da mu ga prišije nazaj.

Razpet na križu

Povod za spor tiči v nepremičninski poslih, v katerih naj bi bil oškodovan Ignacij Kavc, ker kupci  njegovih stanovanj niso plačevali obrokov bančnih kreditov, poroča Dnevnik. Na sojenju je povedal, da je zato te zneske terjal nazaj, nikoli pa ni grozil ali izsiljeval.

Odvetnika obtoženih trdita, da obtožnica temelji na napačnem kaznivem dejanju, po njunih besedah naj ne bi šlo za izsiljevanje, ampak kvečjemu za kaznivo dejanje samovolje zaradu neprimerne iztrejave lastnega dolga. 

Ignacij Kavc obtožbe zanika, pravi, da so ga izkoristili in da je končal "razpet a križu kot največji zločinec", še piše Dnevnik.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.