Slovenija > Črna kronika
48 ogledov

Nekdanji tožilec obsojen zaradi goljufije

Miran Železnik se bo moral tri leta zdraviti od alkoholizma. (Foto: Bobo) Žurnal24 main
Nekdanji vodja gospodarskega oddelka na ljubljanskem tožilstvu Miran Železnik je bil v četrtek zaradi goljufije obsojen na pogojno kazen leto in pet mesecev zapora, poroča Dnevnik.

Takšno kazen je predlagalo tudi tožilstvo, ki je Železniku očitalo tri kazniva dejanja goljufije, s katerimi naj bi se dokopal do približno 20 tisoč evrov.

Sodni proces proti Železniku se je v sredo končal po letu dni. Obtožnica ga je bremenila, da je s pomočjo goljufij v letih 2003 in 2004 na podlagi prijateljskih vezi pridobil protipravno premoženjsko korist in si denar sposodil, čeprav je vedel, da ga ne bo mogel vrniti, piše Dnevnik.

Odvetnik je trdil, da se je Železnik denar trudil vrniti, spomnil pa je tudi na obtoženčeve težave z odvisnostjo od iger na srečo in od alkohola, ki so vplivale na njegovo ravnanje. Železnik je namreč leto in pol po tem, ko si je izposodil sporne zneske, skoraj vsak tretji dan obiskal Casino Ljubljana.

Odprt še en primer
Poleg leta in petih mesecev pogojne kazni se bo moral Železnik zaradi alkoholizma tri leta zdraviti na kliniki. V enem letu pa bo moral poravnati tudi dolg do Bojana M., od katerega si je sposodil okoli 5.700 evrov.

Železnika, ki je po izstopu iz tožilskih vrst prestopil med odvetnike, po koncu postopka zaradi goljufije čaka še en odprt primer, saj se je oktobra lani znašel v preiskavi zaradi suma več kaznivih dejanj zlorabe zaupanja.

Da bi se izognil kazni odvetniške zbornice, je prenehal opravljati odvetniški poklic. Zbornica je tako ustavila preiskavo, še piše Dnevnik.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.