Slovenija > Črna kronika
48 ogledov

Nekdo 12 parkomatov napolnil s pur peno

Poškodovan parkomat ZPO Celje
Nekoga je plačljivo parkiranje kot kaže zelo razjezilo, saj je poškodoval kar 12 parkomatov.

Včeraj zjutraj so bili celjski policisti obveščeni, da je neznani storilec v Celju poškodoval 12 parkomatov. Škodo ocenjujejo na 6.000 evrov. 

"Nekdo je 12 parkomatov napolnil s pur peno. Za silo smo jih usposobili do danes zjutraj, ko ljudje prihajajo v službo. Je bilo pa odstranjevanje kar zahtevno, po malem režeš, brusiš ... Zdaj smo v fazi testiranja, da vidimo, ali bo potrebno menjati kakšen sklop, morda tiskalnik, ali pa bo potrebno le še dodatno brušenje," je povedal Robert Hostnik, vodja parkirišč na ZPO Celje, ki upravlja parkirišča v mestu. 

Pred letom vlamljali, zdaj pa motiv ni bil denar

"Parkomati so prazni, tako da denar ni bil motiv. Ker smo imeli 22 poskusov vlomov, jih praznimo vsak dan, nekatere lokacije celo dvakrat dnevno. Nekdo je prišel z namenom, da jih poškoduje, pur pene pač ne nosiš kar tako s sabo," je prepričan Hostnik. 

Kdaj natančno je prišlo do poškodovanja, ne vedo, saj nimajo pregledniške službe, ki bi med koncem tedna redno preverjala stanje parkomatov, tudi ocena škode je le okvirna, saj še ugotavljajo, kaj vse bo treba menjati. 

Vlomilca so prijeli

Lani novembra je prav tako v Celju nekdo vlamljal v parkomate. Kot pravi Hostnik, je policija storilca našla, ne ve pa, za koliko od skupaj 22 vlomov je bil odgovoren. "Mi smo škodo poravnali prek zavarovalnice, vse primere pa dosledno prijavili policiji," je povedal Hostnik. 

Danes sicer pišemo, da je v Ljubljani mogoče s še veljavnim parkirnim listkom parkirati tudi na drugi ulici. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 6
  • Avatar čavez
    čavez 18:15 15.september 2015.

    Bravo še v Ljubljano pridi.

  • Swap 15:03 15.september 2015.

    Uuuu dobra ideja hahahaha

  • BenX 12:57 15.september 2015.

    koncno!!! samo tak dalje. :) me zanima, ce bi redarji pisali kazni v primeru, da bi parkomati bili onesposobljeni. verjetno bi se nasel kaki biser.