Slovenija > Črna kronika
123 ogledov

"Nekdo je moral nekaj videti"

iskalna akcija Saša Despot
Iskalna akcija za pogrešanim Domnom Simoničem se je nadaljevala. Še vedno pogrešajo tudi Klemna Jakliča iz Ljubljane ter Polono Kržišnik in Anžeta Križnarja.

Iskalna akcija za pogrešanim Domnom Simoničem, ki je izginil 24. februarja, se je nadaljevala v jutranjih urah. Sodelujoči so se zbrali pred Štukom, iskanje pa je bilo osredotočeno predvsem na reko Dravo. 

Svojci pogrešanega Domna so že pred časom pozvali vse, ki so bili omenjenega dne pred Štukom, da jim posredujejo fotografije, ki so jih posneli v času Domnovega izginotja, saj bi lahko pomagale pri iskanju pogrešanega. "Kljub temu, da je bilo dogajanje tiste noči pred in v Štuku pestro, nihče od študentov ni poklical, nihče ni podal svojih slik, svojega videnja, ničesar. Pa je bilo pred in v Štuku dovolj ljudi, nekdo je moral nekaj videti. Prosim vas, študentje, fant je eden izmed vas. Vsi fantje so bili eni izmed vas. Prosim vas, razmislite o tem," besede mame pogrešanega Eve Simonič navaja maribor24.si. 

Akcijo spremljajo tudi v Londonu

Domen Simonič objava | Avtor: Facebook Facebook
Pomoč pri iskanju Domna Simoniča nudijo tudi člani društva Queen Mary Pro Bono Society, v kateri je Domen aktiven član. Odločili so se izvesti dve zbiralni akciji in odprli posebno stran, prek katere zbirajo finančne prispevke. Kot so zapisali, bodo zbrana sredstva posredovali Domnovim staršem za potrebe iskalne akcije. 

Domen je v svojem zadnjem zapisu na strani omenjenega društva vsem, ki so se prijavili na dogodek, ki ga je pripravilo društvo, ponudil nekaj nasvetov. Ogranizirali so sestanek v eni od večjih pravnih družb, zato je Domen prijavljene pozval, naj pridejo na sestanek 20 minut pred dogovorjeno uro. Svetoval jim je tudi, naj se primerno oblečejo, saj gre za poslovno okolje. Kot je takrat zapisal, je srečanje odlična priložnost za navezovanje novih poslovnih stikov. 

Domen Simonič  | Avtor: Facebook Facebook

Pogrešajo še tri mlade

V Ljubljani iščejo Klemna Jakliča, ki je izginil v soboto ponoči. Nazadnje so ga videli okoli treh ponoči v Trnovem. Ob štirih zjutraj je Ljubljančan obvestil policijo, da je v bližini Trnovega v reki opazil moškega, ki je poskušal plavati in ga je tok reke odnesel iz njegovega vidnega polja. Svojci in prijatelji pogrešanega so organizirali veliko iskalno akcijo, ki pa ni obrodila sadov. 

Med pogrešanimi sta tudi 16-letna Polona Kržišnik in 18-letni Anže Križnar, ki so ju nazadnje videli 7. marca. Odpeljala sta se z zeleno Kio Pride, z registrsko oznako KR-14-47M.

Preberite še:

Komentarjev 3
  • mymind 09:58 11.marec 2016.

    Ma, kakšna trgovina z organi. Prejšnja dva primera v MB so našli v Dravi z vsemi organi, primer v Ljubljani žal tudi kaže na utopitev, punca pa je pobegnila od doma z fantom in te ne morejo razglašati za pogrešano?!

  • malonaokoli 20:39 10.marec 2016.

    ma kakšna trgovina z organi....imamo ogromno ljudi, ki svoje otroke prodajajo, puščajo po ulicah, pošiljajo na pohodništvo do 4.000km...ma, nehajte nakladat, materiala kolikor hočeš...kupcev zmanjkuje.

  • Gigiiinjo 18:59 10.marec 2016.

    mene samo zanima zakaj noben ne omenja neznancev s katerimi so vsi fantje govorili preden so izginili.pravtako - zakaj se med policisti šušlja da gre za trgovino z organi?