Slovenija > Črna kronika
3 ogledov

"Nekorektno in neprofesionalno"

Vodja koprskih kriminalistov Dean Jurič (Foto: Barbara Milavec) Žurnal24 main
"Pri kriminalistih ni bila opravljena nobena hišna preiskava," zatrjujejo na Generalni policijski upravi.

"V medijih se je pojavila netočna informacija o tem, da naj bi potekale hišne preiskave pri posameznih kriminalistih, med drugim tudi pri vodji Sektorja kriminalistične policije na Policijski upravi Koper Deanu Juriču.

V tej zvezi želimo pojasniti, da pri njem do zdaj ni bila opravljena nobena hišna preiskava, prav tako ga nihče v okviru predkazenskega postopka, ki ga vodi vrhovno državno tožilstvo, ni pozval k izjavi ali ga zaslišal, da bi lahko zavrnil očitke, navedene v anonimnih prijavah."

Tako so na Generalni policijski upravi komentirali hišne preiskave na Obali, tudi pri prvem kriminalistu Juriču, o čemer smo pisali včeraj. Jurič navedb včeraj ni hotel komentirati.

Huda kri na liniji policija-vrhovno tožilstvo
Iz posebne tožilske skupine so včeraj potrdili, da je predkazenski postopek v teku.

"V teku je predkazenski postopek, v sklopu katerega policisti specializiranega oddelka opravljajo preiskovalna dejanja. Glede na fazo postopka vam več podrobnosti ne moremo posredovati, tudi ne podatka, katera preiskovalna dejanja so bila opravljena," so dejali včeraj.

Policija zanika potek preiskave, postopek vrhovnega državnega tožilstva pa je označila za nekorektnega in neprofesionalnega.

"V policiji razumemo interes predkazenskega postopka, vendar menimo, da bi vrhovno državno tožilstvo kljub temu lahko brez škode javnosti odgovorilo, če so opravili hišno preiskavo ali ne. Zamegljevanje situacije in nejasnost samo povečuje diskreditacijo kriminalista, kar ni korektno in profesionalno,"
poudarjajo na GPU.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.