Slovenija > Črna kronika
45 ogledov

Nemca o tragediji na Soči

resevanje soca
1/5
Žurnal24 main
Okrog 14.30 se je po trku v skalo v bližini Trnovega ob Soči prevrnil raft, v katerem so bili trije ljudje. Truplo vodnika rafta so našli v strugi reke Soče med Trnovim in Kobaridom.

Z zbiranjem obvestil so bovški policisti nato ugotovili, da so dva državljana Nemčije, in sicer 41-letni moški in njegova 37-letna soproga, ter 33-letni vodnik rafta ob približno 12.30 vstopili v reko Sočo na vstopnem mestu Boka in se spustili z raftom v smeri izstopnega mesta Trnovo ob Soči.

V bližini Trnovega ob Soči so okrog 14.30 pripeljali do kraja, imenovanega Šilček, kjer so naleteli na skalo, ki je bila pod gladino reke, in se vanjo zaleteli z raftom, tako da je plovilo prevrnilo na desni bok in je bila odprtina za potnike usmerjena proti gladini vode. Vsi trije so padli iz rafta in nekaj časa plavali desno ob njem v smeri Trnovega ob Soči, nato pa je vodnik rafta obema tujima državljanoma naročil, naj splavata na desni breg Soče na kopno, so sporočili s Policijske uprave Nova Gorica.

Iskala sta vodnika, a ga nista našla

Nato sta nemška državljana za vodnikom, ki se je z rokama držal za vrv okoli plovila (plaval je v smeri proti Trnovemu ob Soči) ter se najverjetneje podal reševat raft, izgubila vidni stik. Nemška državljana sta priplavala na brežino desnega brega reke Soče in poskušala poiskati vodnika rafta. V bližini izstopnega mesta v Trnovem ob Soči sta na levem bregu reke (približno 300 metrov nižje) opazila raft, s katerim so se peljali. Najden je bil v mirnem delu ob levem bregu reke (tik pred visečim mostom v bližini tamkajšnjega kampa), vodnika pa ni bilo nikjer.

Nato sta se odpravila do tamkajšnjega kampa, kjer so skupaj s predstavnikom podjetja, ki se ukvarja z športno dejavnostjo na vodah, poklicali policijo. Stekla je splošna iskalna akcija za pogrešanim 33-letnikom. Poleg policistov so bili na kraju tudi pripadniki GRS Tolmin in gasilci PGD Kobarid.

Truplo našli popoldne

Pripadniki GRS Tolmin so truplo našli ob 17.15 med Trnovim ob Soči in Kobaridom. Na kraj je prišel tudi zdravnik ZD Kobarid, ki je potrdil smrt ter odredil sanitarno obdukcijo. V zvezi z omenjeno zadevo so policisti obvestili tudi preiskovalnega sodnika Okrožnega sodišča in pristojno Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici ter druge pristojne inšpekcijske službe. Bovški policisti bodo v zvezi z obravnavanim primerom podali poročilo pristojnemu Okrožnemu državnemu tožilstvu v Novi Gorici, so še sporočili s PU Nova Gorica.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.