Slovenija > Črna kronika
44 ogledov

Nenavadna prometna noč v Pomurju

Prometna nesreča Profimedias
Voznik se je zaletel v drevo in odšel v noč še pred prihodom reševalcev. Drugi voznik pa v megli prehiteval v škarje, poškodovanih pet oseb.

Pestra noč je za policisti v Prekmurju. Skorajda istočasno so bili nekaj pred pol tretjo zjutraj obveščeni o dveh nesrečah. V eni je v naselju Otovci, občina Puconci, voznik osebnega vozila zapeljal s cestišča ter trčil v drevo.

Ob prihodu reševalcev na kraj dogodka ni bilo pri vozilu niti voznika niti koga drugega, tako da so policisti in reševalci lahko zgolj poskrbeli za avto, ki je na poti s ceste treščil v dve drevesi in b tem napravil za šest tisočakov škode. 

Policisti voznika še niso uspeli izslediti, so za Žurnal24 povedali na PU Murska Sobota. 

V megli pijan v škarje

Druga nesreča pa je bila hujše narave. Na cesti Moščanci–Dankovci, prav tako v občini Puconci, je voznik v gosti megli pričel prehitevati v škarje. Trčila so štiri osebna vozila, ob tem pa se je po podatkih policije predvioma lažje poškodovalo pet oseb. Eno osebo so morali gasilci iz razbitinreševati s tehničnim posegom, poroča  Uprava za zaščito in reševanje. 

Voznik povzročitelj je vozil pijan, so potrdili policisti. Sedaj mu grozi ovadba za kaznivo dejanje sum nevarne vožnje v prometu, za katero je zagrožena denarna kazen, lahko pa celo zapor do dveh let.

Komentarjev 1
  • dragec 18:49 19.december 2015.

    Tradicija alkohol in zakljički