Slovenija > Črna kronika
33 ogledov

Neposrečena 200 tisoč evrov vredna tatvina

Gorenjski kriminalisti so podali kazensko ovadbo zaradi suma tatvine v skupni vrednosti preko 200 tisoč evrov.

Zoper 36-letnega moškega iz okolice Dola pri Ljubljani in 38-letnega moškega iz Škofljice bodo podali ovadbo na Okrožno državno tožilstvo v Kranju. Moška sta osumljena storitve tatvine dveh priklopnikov z naloženimi pnevmatikami v skupni vrednosti preko 200 tisoč evrov.

Osumljena sta februarja v nočnem času, skupaj z do sedaj še neugotovljenimi sostorilci, s parkirnega prostora v Kranju pristopila do dveh priklopnih vozil znamke Krone, na katerih so bile naložene nove poltovorne pnevmatike. Priklopni vozili so priklopili na tovorno vozilo in ju enega za drugim odpeljali.

Policisti so opravili kontrolo parkirišča na Tovarniški cesti v Preboldu ter tam izsledili eno izmed priklopnih vozil. Poleg je stalo več oseb, ki so se, takoj ko so videle policiste, razbežale. Policista sta uspela ujeti 36-letnega osumljenca, ki sta mu odvzela prostost. Na kraj sta takoj poklicala več policijskih patrulj, ki so začeli s pregledom okolice. Pri tem so izsledili še drugega osumljenca.

V nadaljevanju so policisti izsledili še drugo priklopno vozilo. Ker so pri izsleditvi prvega vozila našli tudi tovorno vozilo čeških registrskih tablic, s katerim so bile prikolice pripeljane, je preiskava terjala tudi sodelovanje s češkimi varnostnimi organi. Ugotovljeno je bilo, da si je tovorno vozilo na Češkem s ponarejenimi dokumenti izposodil češki državljan, ki je brezdomec.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.