Slovenija > Črna kronika
21 ogledov

Neprilagojena hitrost usodna za 17-letnika

Nesreča motorista Daša Purgaj
V nedeljo ob 18.20 se je v Zavrstniku v Občini Litija zgodila prometna nesreča s smrtnim izidom, v kateri je umrl 17-letni voznik motornega kolesa, so sporočili iz Generalne policijske uprave.

Do nesreče je prišlo, ko je 17-letni voznik motornega kolesa vozil od Štangarskih Poljan proti Šmartnemu. Ko je pripeljal iz ravnine v desni nepregledni ovinek, je zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom in se prevrnil na desni bok, nakar je zdrsnil na nasprotno smerno vozišče v trenutku, ko mu je iz nasprotne smeri pravilno pripeljala 21-letna voznica osebnega avtomobila.

Ta se je trčenju poskušala izogniti tako, da se je umaknila povsem v desno izven vozišča na travnato površino, vendar ji trčenja ni uspelo preprečiti. V silovitem čelnem trčenju je bil voznik motornega kolesa tako hudo telesno poškodovan, da je umrl na kraju nesreče, njegov 18-letni sopotnik pa je bil hudo telesno poškodovan.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.