Slovenija > Črna kronika
18816 ogledov

Nepriljubljeni stanovalec zažgal blok, dva odpeljali v bolnišnico

Požar Celje PGD Celje - Gaberje
Včeraj popoldne je moški v Celju zanetil požar, ki je uničil njegovo stanovanje, drugi stanovalci naj bi se ga v preteklosti skušali znebiti.

Med prvomajskimi prazniki v Celju žal niso goreli le kresovi. Včeraj malo pred pol šesto popoldne so tamkajšnji poklicni gasilci in člani Prostovoljnega gasilskega društva Celje-Gaberje posredovali v požaru, ki je izbruhnil v tretjem nadstropju bloka na Opekarniški cesti. Vsega skupaj je v intervenciji sodelovalo 23 gasilcev s šestimi vozili.

Kot je sporočil direktor Poklicne gasilske enote Boris Žnidarko, so sočasno gasili in reševali stanovalce, deset so jih zaradi dima evakuirali na prosto, dva pa sta se ga toliko nadihala, da so ju morali prepeljati v bolnišnico: "Gasilci so celoten kompleks prezračili, preverili morebitne koncentracije strupenih plinov ter izvajali gasilsko stražo. Požar je bil lokaliziran ob 17.45 in je stanovanje v celoti uničil."

Prevrnila se je sveča

Božidar Pezdevešek s celjske policijske uprave je pojasnil, da je požar povzročila goreča sveča, ki se je prevrnila, in da "zoper eno osebo sledi kazenska ovadba za povzročitev splošne nevarnosti".

Neuradno smo izvedeli, da naj bi bil kmalu ovaden moški, ki v stanovanju živi sam, so se pa pri njem pogosto zbirali znanci, menda s socialnega roba. "Ni nas začudilo, da se je to zgodilo," nam je povedal eden od stanovalcev. "Hoteli smo ga spraviti iz bloka, vendar neuspešno, ker je vse svoje obveznosti redno plačeval."
 

Komentarjev 3
  • Avatar Leon
    Leon 14:01 03.maj 2023.

    Kdo je nepriljubljena oseba v bloku ? Niste pojasnili .

  • Kmodri 12:03 03.maj 2023.

    Je bil slučajno "doktor"?

  • Avatar NickMason
    NickMason 11:57 03.maj 2023.

    Kaj koga briga kdo se pri njemu zbira,počnejo kar počnejo in te to nič ne briga.Če razgrajajo pokličeš policijo in to je to,drugače pa se nimate kaj brigat ,kaj on počne,če ti je to všeč ali ne.