Slovenija > Črna kronika
12 ogledov

Nesreč kot za stavo

Fotografija je simbolična. (Foto: Barbara Leskovar) Žurnal24 main
Praznični dan si bodo najbolj zapomnili policisti in reševalci na območju Nove Gorice, ki so morali posredovati v številnih prometnih nesrečah. Te na srečo niso zahtevale življenj.

Prva nesreča se je zgodila ob 7.40, ko je 25-letna voznica osebnega avtomobila, doma iz Nove Gorice, vozila iz smeri Renč proti Bukovici.

Pri tem jo je začel prehitevati neznan voznik osebnega avtomobila, voznica se je ustrašila, ostro zavila desno, podrla prometni znak in zapeljala v jarek. Policisti so zoper njo podali obdolžilni predlog.
    
Trčila na cestninski postaji
Naslednja prometna nesreča se je zgodila okoli 10.00 na hitri cesti, in sicer na cestninski postaji Bazara. 45-letni voznik osebnega avtomobila iz okolice Mosta na Soči je iz smeri Vrtojbe pripeljal na cestninsko postajo in zavrl.

V tem trenutku je za njim vozil 24-letni voznik drugega osebnega avtomobila in zaradi prekratke varnostne razdalje trčil vanj. Povzročitelj je prejel plačilni nalog.

Zapeljal v ograjo
Nekaj pred tretjo uro popoldne pa je 29-letni voznik osebnega avtomobila, doma iz Žalca, vozil iz Trente proti Vršiču. V ostrem desnem ovinku je zapeljal preveč desno in zapeljal v varovalno ograjo. Tudi Žalčan je prejel plačilni nalog.

Izsilil mu je prednost
Zaradi neupoštevanja prednosti v križišču je okoli 17.35 počilo na cesti med Kobaridom in Robičem. Italijanski državljan je s stranske zapeljal na glavno cesto v trenutku, ko sta se mu približevali dve vozili, kateri je prehiteval 26-letni motorist s Kobariškega.

Motornega kolesa ni uspel pravočasno ustaviti, zato je s prednjim delom trčil v zadnji desni del osebnega avtomobila povzročitelja nesreče, zatem ga je odbilo v desno, kjer je trčil še v obcestno drevo.

V nesreči se je telesno poškodoval, zato so mu prvo pomoč na kraju ponudili reševalci, nato pa je bil z njihovim vozilom odpeljan na zdravljenje v šempetrsko bolnišnico. Ko bo znana teža poškodb, bodo policisti zoper povzročitelja ustrezno ukrepali.

Trčil v odprta vrata
Ob 18.45 je 45-letni voznik osebnega avtomobila, doma iz Nove Gorice, vozil skozi naselje Šempeter pri Gorici in na Vrtojbenski ulici ustavil na pločniku. Ko je odprl vrata vozila, je mimo pravilno pripeljal 59-letni kolesar, doma iz Solkana, ki je z levim delom telesa trčil v vrata in se poškodoval.

Tudi v tem primeru je ukrep policistov odvisen od teže poškodb – kazenska ovadba oziroma plačilni nalog.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.