Slovenija > Črna kronika
7393 ogledov

Nesreča toplozračnega balona v Beltincih

Balonarska nesreča
1/2
Bralec
Okoli 18.20 so bili policisti PU Murska Sobota obveščeni o nesreči toplozračnega balona.

Do nesreče je prišlo v naselju Beltinci. Toplozračni balon naj bi med letenjem zaneslo v električne kable. V balonu so bile tri osebe, ki pa niso bile poškodovane. Del naselja je bil začasno brez elektrike, so sporočili s PU Murska Sobota.

Kot poroča portal sobotainfo.si je balon pretrgal enega izmed električnih drogov med Beltinci in Gančani, zato je bil del Beltincev in Gančan brez elektrike. Domačini so povedali, naj bi se zaiskrilo, ko so se pretrgale žice, slišati naj bi bilo tudi poke. Balon je zasilno pristal na dvorišču ene izmed tamkajšnjih hiš. 

Stanovalci bližnjih hiš so za omenjeni portal povedali, da je balon nenadoma izgubil višino in trčil v električno napeljavo, nato pa se je znova dvignil za nekaj metrov. Na tla so ga z vrvmi potegnili očividci.

Policisti so kraj dogodka zavarovali. Trenutno še poteka zbiranje obvestil in ogled kraja dogodka. 

Obveščene so bile tudi pristojne službe (služba za preiskovanje letalskih nesreč, okrožni državni tožilec in preiskovalni sodnik). 

*Fotografija je simbolična.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.