Slovenija > Črna kronika
29 ogledov

Nesreča v predoru, reševalcem otežen dostop

Nesreča v predoru Golovec.
1/4
Arhiv GBL
Zaradi trka med tovornim in osebnim vozilom v predoru Golovec je močno oviran promet na polovici vzhodne ljubljanske obvoznice v smeri Zadobrove. Ker se vozniki niso umikali reševalnim vozilom, so imela ta otežen dostop do samega kraja nesreče.

Na ljubljanski vzhodni obvoznici je bil v predoru Golovec več časa močno oviran promet zaradi prometne nesreče.

Tako je nastajal daljši zastoj, ki je občasno segal vse do razcepa Zadobrova, so sporočali iz Prometno-informacijskega centra (PIC).

Ljubljanska vzhodna obvoznica, predor Golovec (kamera v živo, vir: PIC)

Le nekaj minut po nesreči so iz PIC voznike opozarjali, da naj pustijo med ustavljenima kolonama dovolj prostora za vožnjo intervencijskih vozil.

Na PU Ljubljana so za zurnal24.si povedali, je kolona vozil vozila v smeri razcepa Malence in se pričela ustavljati, kar pa ni uspelo 29-letnemu vozniku tovornega vozila scania s priklopnikom (reg. oznak Madžarske) in je zaradi tega trčil v zadnji del osebnega avta VW golf, ta v Toyoto in Toyota v tovorno vozilo iveco (reg. oznaka Poljske).

Do tega trenutka je znano, da sta dve osebi utrpeli lahki telesni poškodbi (voznik golfa in sopotnik v toyoti).

Ob tem naj še opozorimo, da zaradi lokalnih padavin previdnost na cestah ne bo odveč. Več o vremenu na tej strani.

Komentarjev 2
  • sprehajalec 21:55 10.julij 2012.

    Ma to ni važno, važno da bodo tovornjakarji protestirali na slovenski strani platoja proti avstrijcem proti zaprtju Karavank. Pa kjer koli se kaj zgodi v tunelu je kamionar ali avtobusar. Pa naj sedaj pride Klobasa in bedna država, ki se ...prikaži več pusti nategovati dobesedno vsakemu.

  • KOJAK 19:28 10.julij 2012.

    In koliko kazni so policisti napisali tistim šoferjem, ki se niso umikali reševalcem?