Slovenija > Črna kronika
46 ogledov

Nesreča žičničarjev z motornimi sanmi

Motorne sani Shutterstock
V Kranjski Gori je popoldan prišlo do nesreče, v kateri sta se poškodovala dva zaposlena. Po prvih podatkih gre za nesrečo z motornimi sankami.

Zaposleni v RTC Žičnice Kranjska Gora so okoli 17.30 ob obhodu smučišč našli dva sodelavca, ki sta nezavestna ležala poleg motornih sank. Po podatkih Uprave RS za zaščito in reševanje sta kasneje sicer prišla k zavesti, a se nista mogla premikati ne govoriti.

Nudili so jima prvo pomoč, reševalci pa so poškodovana delavca odpeljali v jeseniško bolnišnico. Glede na prva zbrana obvestila 40 in 41 let stara Kranjskogorčana nista v smrtni nevarnosti.

Poškodovana delavca so odpeljali v dolino, zaenkrat pa še ni znano, kakšne poškodbe sta utrpela in zakaj se je nesreča zgodila.

Kot je povedal predstavnik za odnose z javnostmi na Policijski upravi Kranj Bojan Kos, se je nesreča zgodila na poligonu v Podkorenu. Zaenkrat pa še ni jasno, zakaj sta žičničarja, kot kaže, padla z motornih sank.

Policisti opravljajo ogled kraja dogodka in zbirajo obvestila, o dogodku oziroma nesreči pa so obvestili tudi državno tožilko in preiskovalno sodnico.

Komentarjev 1
  • Jolbe Smith 21:14 19.december 2013.

    brzina in objestnost je moja vrlinasedaj pa ne vejo zakaj je prišlo do nesreče gas do daske in neizkušenost OZIROMA OBJESTNOST =rezultat