Slovenija > Črna kronika
2068 ogledov

Neustrezno opremljen zdrsnil v globel

smučišče Kanin PU Nova Gorica
Izven urejenega smučišča se je na Kaninu huje poškodoval 28-letni deskar.

V ponedeljek nekaj po 15. uri je bila policija obveščena o nesreči na območju Kanina, kjer se je poškodoval 28-letni Čeh. 

Okoli 14. ure se je češki smučar s severni strani peš povzpel po t. i. Tonovem plazu izven urejenih smučišč in izven urejenih gorskih poti iz Sedla na višini 2.200 metrov proti vrhu Škrbine (2.450 metrov nadmorske višine). Češki državljan ni imel ustrezne zimske opreme za gibanje v gorah. Obute je imel čevlje za deskanje na snegu, nosil je tudi zaščitno čelado. Derez in cepina ni imel. 

Na vrhu mu je zdrsnilo in je posledično nenadzorovano začel drseti približno 120 metrov globoko preko skalnatih previsov in se ustavil v globeli (po restavracijo Prestreljenik). 

Ponesrečencu so na kraju nudili zdravniško oskrbo. Utrpel je poškodobo glave in hrbtenice. S helikopterjem so ga prepeljali na zdravljenje v Splošno bolnišnico Jesenice. 

Tuja krivda je izključena. Policisti bodo o dogodku pisno poročali pristojno okrožno državno tožilstvo. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.