Slovenija > Črna kronika
13317 ogledov

Nevarna intervencija: poškodovanih pet policijskih vozil in dva policista

Razbit policijski avto PU Novo mesto
Policisti so včeraj okoli 19. ure med kontrolo prometa pri Krškem ustavljali voznika osebnega avtomobila znamke Peugeot. Kršitelj svetlobnih in zvočnih znakov ni upošteval in je s pospešeno hitrostjo nadaljeval z vožnjo. Pri Drnovem so poskušali voznika ustaviti policisti v drugem vozilu, takrat pa se je namerno zaletel v vozilo policije in nadaljeval z vožnjo.

Na pomoč je bilo napotenih več policijskih patrulj in divjaka so uspeli ustaviti v naselju v okolici Krškega. Zoper voznika in potnika so uporabili prisilna sredstva in ju obvladali.

Med postopkom so ugotovili, da 21-letni voznik nima veljavnega vozniškega dovoljenja, v litru izdihanega zraka je imel 0,51 miligramov alkohola, vozil pa je neregistriran in nezavarovan avtomobil na katerem so bile nameščene registrske tablice, ki pripadajo drugemu vozilu. Odvzeli so mu prostost, ga odpeljali v prostore za pridržanje in mu zasegli avtomobil, v katerem so bili artikli, ki najverjetneje izvirajo iz kaznivega dejanja tatvine.

V vozilu, v katerega je trčil 21-letni voznik, sta bila lažje poškodovana dva policista, oskrbeli so ju v Zdravstvenem domu Krško.

Med intervencijo policistov so prebivalci naselja v službena vozila metali kamenje in poškodovali še štiri službena vozila.

V nadaljevanju so policisti omogočili varen prihod in izvedbo nalog reševalcem, ki so nudili pomoč mladoletnici, ki je izgubila zavest, ki pa ni bila udeležena v nobenem izmed policijskih postopkov.

Plačilni nalog: 3640 evrov

Policisti in kriminalisti nadaljujejo z intenzivno preiskavo in ugotavljanjem vseh okoliščin kaznivih dejanj preprečitve uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi, tatvine in poškodovanja tuje stvari. 21-letnemu vozniku, ki je z namerno prometno nesrečo kot mladoletnik že poškodoval službeno vozilo policije, so zaradi kršitev cestno prometnih predpisov izdali plačilni nalog v višini 3640 evrov.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 20
  • sam50 08:50 29.februar 2020.

    Toliko škode ne povzročijo niti ameriški šerifi,ko preganjajo tolpe,ki so orpale banko,pa čeprav so poznani po svojih zaletavanjih v preganjane....

  • Zdravko Lajh 01:03 29.februar 2020.

    A poškodovana vozila, zavarovalnine policistov itd. pa bom jaz plačal? Razmišljam, da tudi jaz ne bi več podaljšal registracije vozila - če lahko prvorazredni državljani, zakaj ne bi tudi jaz?

  • ode 17:46 28.februar 2020.

    Bravo policija. Ciganom, zaščitenim od blesave države, se nikoli ne sme dati vedeti, da se pri lovljenju njih špara. Naj košta, kolikor hoče, le poloviti jih je treba, sicer jih ne bo mogoče obvladati.