Slovenija > Črna kronika
5300 ogledov

Nevarno vozil, nato pred policisti peš bežal v gozd

policija Saša Despot
Policista ljubljanske uprave sta sinoči nekaj pred 22. uro skušala zaustaviti voznika Renault Clia, ki se na njune pozive ni zmenil. Policisti so ga ustavili šele s stingerjem.

Policista sta predrznega voznika, ki je kršil cestno prometne predpise, opazila na Škofljici. Ustavljala sta ga z zato predpisanimi načini, z uporabo svetlobnih in zvočnih znakov. Voznik tega ni upošteval, s pospešeno hitrostjo je z vožnjo nadaljeval v smeri Iga, ker so policisti nato uspešno uporabili sredstvo za prisilno ustavljanje - stinger.

Po prevoženju stingerja je voznik vozilo ustavil, nato pa skupaj s sopotnikom peš pobegnil v bližnji gozd. Tako voznik kot njegov sopotnik sta bila kmalu po dogodku s strani policistov vodnikov službenih psov najdena in prijeta.

Ugotovili so, da je 23-letnik iz Ljubljane vozil neregistrirano vozilo, na katerem je imel nameščene ukradene registrske tablice, ki so mu jih policisti tudi  zasegli. Prav tako je bilo ugotovljeno, da nima veljavnega vozniškega dovoljenja ter da je zanj razpisan ukrep za prijetje in privedbo v zavod za prestajanje kazni. Vozilo so policisti tudi zasegli.

21-letnemu sopotniku so policisti zasegli nekaj gramov prepovedane droge konoplja rastline in smole.

Poziv očividcem

V zvezi dogodka policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil v smeri podanih sumov storitve kaznivega dejanja Nevarne vožnje v cestnem prometu. Policisti PU Ljubljana objavljajo poziv:

"Med vožnjo na relaciji Lavrica – Škofljica – Ig – Ižanska Cesta (Matena)  je voznik osebnega vozila znamke Renault clio vozil predrzno in nevarno. Ker gre v ravnanju voznika za nedopustno in nevarno dejanje, prosimo voznike in druge, ki so bili priča nevarni vožnji, ali pa so bili z njegovo vožnjo kakorkoli ogroženi, da podatke sporočijo na najbližjo policijsko postajo oz. Postajo prometne policije Ljubljana oziroma pokličejo na interventno številko 113 ali anonimni telefon 080 1200."

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • Avatar Leon
    Leon 11:55 16.julij 2017.

    Ker gre v ravnanju voznika za nedopustno in nevarno dejanje, prosimo voznike in druge, ki so bili priča nevarni vožnji, ali pa so bili z njegovo vožnjo kakorkoli ogroženi, da podatke sporočijo na najbližjo policijsko postajo ?................ Kako na sodišču ...prikaži več dokazati ,da je šlo za nevarno vožnjo ,če nimaš poškodb na avtu ? To je nedokončana zgodba slovenskega pravosodja .