Slovenija > Črna kronika
4251 ogledov

Štajerska: Najstnika ukradla avtobus. To vse sta počela!

Ukraden avtobus
1/3
PU Celje
Trčila v javno razsvetljavo in prometni znak, zapeljala čez drog, se vozila po šolskem igrišču, dokler se nista zagozdila na travnati površini.

Policisti s Policijske postaje Radlje ob Dravi so prejšnji teden obravnavali neobičajno dejanje - odvzem avtobusa.

"Z zbiranjem obvestil so ugotovili, da sta kaznivega dejanja odvzema motornega vozila, po 210. členu Kazenskega zakonika osumljena dva domačina stara osemnajst in dvajset let," razlaga Milena Tribulin s PU Celje. "Mladeniča sta v nedeljo 6. junija okoli polnoči izpred objekta v Radljah ob Dravi, kjer imajo avtobusni prevozniki parkirane avtobuse, odprla vrata enega izmed avtobusov ter ga spravila v pogon."

Ukraden avtobus | Avtor: PU Celje PU Celje

Z vožnjo avtobusa je začel osemnajstletnik, ki je po nekaj metrih vožnje trčil v drog javne razsvetljave. "Po tem je z vožnjo nadaljeval
dvajsetletnik, ki je zapeljal čez drog javne razsvetljave in trčil v prometni  znak,"
razlagajo pri PU Celje. "Z vožnjo je nadaljeval proti peš poti, v smeri igrišča Osnovne  šole  Radlje ob  Dravi, kjer je trčil  še v kovinsko ograjo in jo poškodoval. Tudi  po tem trčenju se z avtobusom nista ustavila, ampak sta z vožnjo nadaljevala po igrišču Osnovne šole Radlje ob Dravi, vse dokler se avtobus ni zagozdil na travnati površini."

Radeljski policisti bodo oba kazensko ovadili zaradi  suma storitve kaznivega dejanja odvzem motornega vozila. "Prav tako bodo zoper oba uvedli prekrškovni postopek, saj sta oba avtobus vozila brez veljavnih vozniških dovoljenj »D« kategorije, pri tem pa  povzročila prometno nesrečo z materialno škodo," pojasnjuje Tribulinova. "Oba osumljenca sta z nespametnim dejanjem, na drogu javne razsvetljave, prometni  signalizaciji ter na ograji Osnovne šole Radlje ob Dravi povzročila večjo materialno škodo. Na avtobusu pa je po nestrokovni oceni nastala materialna škoda za okoli 25.000 evrov."

Ukraden avtobus | Avtor: PU Celje PU Celje

dezurni@zurnal24.si

 

Komentarjev 13
  • rd2dmk2 21:47 15.junij 2021.

    2 najstnika.... 18 in 20 let...a najstnika zato, da jima kot "najstnikoma" ne bo treba v arest.

  • Kirka 11:24 15.junij 2021.

    Najboljša je pa ta : ...Prav tako bodo zoper oba uvedli prekrškovni postopek, saj sta oba avtobus vozila brez veljavnih vozniških dovoljenj »D« kategorije...

  • mph 10:59 15.junij 2021.

    Za takšne primerke bi rabili delavno terapijo s kroglo okrog noge, malo razbijat kamenje kakšno leto, ... bi trajno pomagalo.