Slovenija > Črna kronika
26 ogledov

Neznanca oropala varnostnika

Unicredit banka v Kopru Suzana Kos
V torek zvečer sta zamaskirana neznanca v Kopru pred banko na Ulici Zore Perrelo Godina oropala varnostnika. Slednji je bil po naših informacijah tako prestrašen, da je obležal na tleh. Iz piranske pošte pa je na srečo zvonil lažen alarm.

Rop se je zgodil ob 21.29 pred banko na Ulici Zore Perrelo Godina v Kopru. Medtem ko je varnostnik odpiral nočni trezor, sta mu za hrbet stopila dva v črno oblečena in zamaskirana moška, eden od njiju je imel pištolo.

Ukazala sta mu, naj se uleže, mu pobrala vreče z denarjem in zbežala. Policisti in kriminalisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil, so sporočili s Policijske uprave Koper.

Po naših informacijah gre za varnostnika, ki je v trezor banke Unicredit prinesel dnevni izkupiček koprske trgovine Obi. Pristopila sta dva mlajša moška in ga tako prestrašila, da je za nekaj časa obležal na tleh.

Tudi lažen alarm

Kriminalisti in policija pa so včeraj malo pred 19. uro odhiteli najprej v Piran. Tam se je namreč sprožilo tako imenovano "panik stikalo", ki ga naj bi uslužbenci sicer stisnili v primeru ropa.

Skozi Portorož so se vozili z veliko hitrostjo ter utripajočimi lučmi in sirenami, zato so se številni spraševali, katera od zlatarn ali finančnih ustanov je znova žrtev kriminalcev. Spomnimo, konec avgusta se je zgodil na tem področju oboročen rop poslovalnice Banke Koper, pred tem so tatovi obiskali nekaj zlatarn v Piranu in Portorožu.

Kot nam je povedala Anita Leskovec s koprske policijske uprave pa so kriminalisti in policisti včeraj ugotovili, da je nekdo od uslužbencev stikalo na piranski pošti stisnil po pomoti in da je bil alarm na srečo lažen.

Komentarjev 2
  • 1111 13:48 28.september 2011.

    ...kolikor je meni znano hodijo varnostniki po novem zmerom v paru oz.so celo trije oboroženi in na sebi imajo neprebojni jopič...malček čudno je to, da je bil sam?????

  • Pavel Jerebič 12:39 28.september 2011.

    Katere varnostne službe je bil varnostnik---pa valjda ne spet od Sintala,pol so pa sami sebe sesul kolikor je meni znano