Slovenija > Črna kronika
16 ogledov

Neznanec policistom dostavil orožje

Žurnal24 main
Pred vrati policijske pisarne na Bizeljskem so policisti našli kartonsko škatlo, v kateri je bilo več kosov streliva.

"Gre za bojno strelivo kalibra 7,62 milimetra za avtomatsko ali polavtomatsko puško, ki se uporablja za, če rečem po domače, kalašnikove. Nekdo je to očitno tja prinesel in odložil," je dejal tiskovni predstavnik PU Krško Robert Perc. V škatli je bilo 868 nabojev kalibra 7,62 milimetra, kovinski ohišji protipehotne mine brez eksplozivnega polnjenja in vžigalnikov ter šolski tromblonski izstrelek in del takšnega izstrelka.

"Mi to zaenkrat obravnavamo kot najdeno stvar in bomo poskrbeli, da bo v skladu z zakonom orožje ustrezno uničeno," pojasnjuje Perc. Za zdaj policija nima več podatkov o tem, kdo bi bil lastnik oziroma kdo je to prinesel. "Od kod je to prišlo in če je tam še več takšnega," sta trenutno najpomembnejši vprašanji, saj ne gre ravno za majhno število orožja.

"Ni ameriški film"
Policija lahko ugotovi proizvajalca, "ampak to je standardno strelivo za avtomatsko puško in tega se proizvaja na milijone". "Da bi rekel, da je to neka posebna serija in da bi lahko na podlagi tega ugotovili, kdo je to kupil, tako kot se to po navadi kaže v ameriških filmih, ne gre," pojasnjuje Perc.

Perc kot srečo v nesreči označuje dejstvo, da so bili nevarni predmeti oddani policiji in ne odvrženi. "Lahko bi otroci ali kdorkoli to našel in bi lahko pri igri prišlo do hude nesreče,“ pravi in dodaja, da bi si policija želela ugotoviti izvor streliva, a da je primarna skrb to, da se je orožje zavarovalo in umaknilo na varno.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.