Slovenija > Črna kronika
13 ogledov

Neznanec ropal v Litiji

policija Anže Petkovšek
Včeraj je v Litiji prišlo do ropa. Neznanca še iščejo.

"Včeraj malce pred 18. uro je bil Operativno komunikacijski center PU Ljubljana obveščen o kaznivem dejanju ropa v poslovnem prostoru v Litiji," je sporočil tiskovni predstavnik policijske uprave Ljubljana, Sebastjan Juhant.

Po zbranih podatkih je policija ugotovila, da je neznan storilec vstopil v poslovne prostore v Litiji ter z nožem od uslužbenke zahteval denar. Na Loteriji Slovenije so nam potrdili, da je šlo za njihovo poslovalnico s trafičnim programom.

Med ropom je moški sam segel v predal registrske blagajne in iz nje vzel nekaj sto evrov gotovine. "Delo je v tem času opravljala študentka. Ropar ji je ukazal, naj do njegovega odhoda počaka v toaletnih prostorih. To je naša uslužbenka tudi storila in se po dobri minuti vrnila za pult, vendar je ropar že izginil neznano kam," je povedala tiskovna predstavnica loterije Mateja Slamnik.

Opis storilca

Policija storilca še vedno išče. Šlo naj bi za mlajšega moškega, visokega okrog 170 centimetrov, suhe postave, kratkih svetlih las. Oblečen naj bi bil v moder pulover in obut v športne copate.

Policisti naprošajo vse, ki bi karkoli vedeli o dogodku, da obvestijo Policijsko postajo Litija na telefonsko številko 01 890 02 80 ali policijo na telefonsko številko 113, ali pa pokličejo na anonimno telefonsko številko policije 080-1200.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.