Slovenija > Črna kronika
33 ogledov

Neznanec v Kamniku z igračo v avto vabil otroka

Žurnal24 main
Na Ljubljanski cesti v Kamniku je v ponedeljek popoldne neznanec v svoj srebrni avtomobil skušal zvabiti dva otroka. O tem je njuna mama obvestila policijo in šolo.

Kot poroča spletni portal Kamnik.info, je do dogodka prišlo v ponedeljek ob 15. uri; otroka je na Ljubljanski cesti nagovoril moški v srebrnem avtomobilu z zatemnjenimi stekli. Ponujal jima je igračo Ninja želvo, in sicer v zameno, če se mu pridružita v njegovem avtomobilu. Otroka sta zbežala, bila sta že blizu doma.

Njuna mama je o dogodku obvestila tako policijo kot tamkajšnjo osnovno šolo, ki je dogodek objavila na svoji spletni strani ter pri tem objavila še nekaj praktičnih nasvetov, ki utegnejo koristiti še ostalim staršem in njihovim otrokom.

Opozorilo, objavljeno na spletni strani Marije Vere na Duplici:

  • nikoli naj ne jemljejo darila ali drugih stvari od neznancev, četudi jim je dana kakršna koli obljuba;
  • otroci naj nikoli ne odidejo z osebo, ki je ne poznajo, tudi če ta reče, da pozna njegove starše in je z njimi dogovorjena;
  • če jih neznanci ogovorijo iz avtomobila, naj se ne odzovejo, temveč odidejo naprej in poiščejo pomoč odrasle osebe (pozvonijo pri najbližji hiši, se zatečejo v picerijo, trgovino …). Slednje naj prosijo za pomoč. Pomembno je, da imajo s seboj zapisano telefonsko številko staršev. Otrok, ki je prestrašen, se morda takrat ne bo spomnil prave številke;
  • spodbudite otroke, da o svojih doživetjih spregovorijo. Če se jim na poti v šolo, na igrišče ali drugje zgodi kaj nenavadnega, kar jim je zbudilo neprijetne občutke, če srečajo ljudi, ki se neobičajno vedejo, naj o tem povedo doma in/ali v šoli učitelju, razredničarki ali svetovalni delavki.

Če boste zaznali, da je vaš otrok doživel kaj podobnega zgoraj navedenemu, o tem takoj obvestite Policijsko postajo Kamnik. Prosimo, da obvestite tudi šolo, da bomo o dogodkih v lokalnem okolju lahko obvestili učence in starše.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.