Slovenija > Črna kronika
20 ogledov

Ni bil kritičen do preteklosti

Katji Zabukovec Kerin iz Društva za nenasilno komunikacijo se zdi, da so imele t Žurnal24 main
Smrt deklice. Tragedija kljub svetovanju.

Moški, ki je pred enim tednom vrgel hčerko z 9. nadstropja nebotičnika na Zaloški cesti in potem storil samomor, je bil vključen v trening socialnih veščin. To je za Žurnal24 potrdila Katja Zabukovec Kerin iz Društva za nenasilno komunikacijo (DNK), ki organizira predavanja in individualna svetovanja za nasilne moške.

Ni izrekel nobene grožnje
V predavanja je bil vključen dobro leto, tudi v času tragedije, pravi Zabukovec Kerinova, ki jo je kot vse druge strokovne delavce v DNK tragedija izredno prizadela. “Na predavanjih v vsem tem času ni nikoli izrekel nobene grožnje, ves čas je kazal motivacijo za spreminjanje svojih prepričanj; edino, kar je bilo – ni bil kritičen do svojih dejanj v preteklosti,” dodaja. Njegova pripravljenost, da bi nekaj delal, je bila iskrena, v zaporu je bil zelo nesrečen, zelo je trpel in ni hotel nazaj, še dodaja.

Sosedi bi morali poklicati
“Tokrat se mi zdi, da je bilo dovolj motiviranosti pri ustanovah za delo z njim,” ocenjuje. Glede pripomb, da sosedje govorijo, da so slišali vpitje, pa pravi, da bi morali v tem primeru poklicati policijo ali center za socialno delo. “To je eden od primerov, ko obvestila res ni bilo. Če bi bili podatki drugačni, bi informacije iskali še kje drugje, a bi to delo opravila policija in ne socialni delavec,” sklene.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.