Slovenija > Črna kronika
50 ogledov

"Ni bilo organizirane skupine za tihotapljenje kokaina"

Dragan Tosić Žurnal24 main
Na ljubljanskem sodišču se je nadaljevalo sojenje v zadevi Balkanski bojevnik. Prek videokonference so danes zaslišali Draška Vukovića.

Draško Vuković, ki se je sam pred časom predal tamkajšnji policiji in tožilstvu priznal in razkril svoje kriminalne posle, je danes na zaslišanju dejal: "V Sloveniji ni bilo organizirane skupine ljudi za tihotapljenje kokaina, ampak ljudje, ki so denar nesli v Latinsko Ameriko za nakup te droge."

Vuković, ki zagotavlja, da je bil odgovoren za vse posle s kokainom v Argentini, pravi, da pozna "Tadeja in Jakoba Remškarja, ki so prinašali denar za nakup droge v Argentino".

Tadeju Poljaku in Jakobu Remškarju v Ljubljani sodijo zaradi domnevnega sodelovanja v skupini 17 tihotapcev kokaina, ki naj bi jih vodil Dragan Tošić, in sicer v slovenskem delu kriminalne združbe Srba Darka Šarića.

"Tadej v Argentino ni prihajal sam, ko je prinašal denar za nakup kokaina. Z njim so prihajali tudi drugi ljudje, a nihče od soobtoženih v postopku, ki se vodi pri vas v Sloveniji," razkriva Vuković.

Prek videopovezave je Vuković v sodni dvorani na ljubljanskem sodišču prepoznal tudi Dragana Bjelkasa in Jakoba Remškarja, medtem ko ostalih ne. "Ko sem Remškarja spoznal, je imel le daljše lase," dodaja Vuković. 

Ime Dragan Tošić mu je znano, čeprav ga med prisotnimi v sodni dvorani ni prepoznal. "Ime sem slišal takrat, ko so bili v Sloveniji aretirani določeni člani naše združbe," pojasnjuje Vuković. Kokain naj bi, vsaj tako izpoveduje Vuković, pakiral v Argentini in občasno tudi Braziliji. Denar za nakup pa naj bi balkanska združba prav v Slovenija pripravila v bankovcih po petsto evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.