Slovenija > Črna kronika
3 ogledov

Ni umrla nasilne smrti

Ob smrti je bila stara le 21 let. FOTO: facebook Žurnal24 main
Preiskovalni sodnik glede na stanje trupla 21-letne Britt Kathryn-May Lapthorne ne more potrditi, da je šlo za nasilno smrt.

Policija je prejšnji petek na podlagi analize DNK že potrdila, da so v ponedeljek v morju našli truplo 21-letne Avstralke, ki so jo iskali od 18. septembra. Namestnik načelnika dubrovniško-neretvanske policijske uprave Ivan Kukrika je dejal, da so izsledke obdukcije poslali preiskovalnemu sodniku Đorđu Benussiju . Ta pa je dejal, da glede na stanje Avstralkinega trupla ne more potrditi, da je šlo za nasilno smrt.

Po poročanju hrvaških medijev je truplo v morju razpadlo in mu manjkajo nekatere okončine. Benussi je potrdil, da izvedenci za sodno medicino v Zagrebu niso ugotovili poškodb glave, niso pa mogli potrditi, ali je šlo za utopitev.

 

Dubrovniška policija

je poročala, da so med preiskavo zaslišali več kot 340 oseb iz Dubrovnika. Iskali so jo tudi pripadniki Interpola v Veliki Britaniji, na Portugalskem, v Rusiji in Avstriji.

Še ena obdukcija
Starša umrlega dekleta sta napovedala, da bosta v Avstraliji zahtevala vnovično obdukcijo, ki naj bi potrdila njeno identiteto in vzroke smrti. Mati Elke Lapthorne je tudi danes iz Avstralije sporočila, da ne verjame, da gre za nesrečo, temveč za "najbolj gnusen zločin". Oče in brat sta že prevzela njene posmrtne ostanke, Hrvaško pa naj bi zapustili v torek ali sredo.

Njen oče trdi, da sta na njenem mobilnem telefonu zabeležena dva lokalna klica, ki ju policija po njegovih besedah ni upoštevala. Kot je dodal, so vse osebne stvari njune hčerke, vključno s potnim listom in mobilnim telefonom, ostale v hostlu v Dubrovniku.

Dekle so zadnjič videli živo v noči na 18. september pred eno izmed dubrovniških diskotek. Nekaj dni pred tem naj bi bila Britt tudi v Ljubljani. Po poročanju hrvaških medijev je Britt pred izginotjem poskusila po telefonu priti v stik s sinom lastnika hostla v Dubrovniku, v katerem je bivala, Ivico Perkovićem. Policisti so preiskavo usmerili na Perkovića, sicer pa v Dubrovniku verjamejo, da je šlo za nesrečo.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.