Slovenija > Črna kronika
90 ogledov

Nima pojma, kdo bi lahko pretepel njegovo ženo

junak slovenije Saša Despot
Peter Potočnik zanika, da bi poskušal ubiti mater svojih otrok.

Predvidoma konec meseca bodo na kranjskem okrožnem sodišču začeli soditi Petru Potočniku, ki naj bi konec julija na Koroški Beli pri Jesenicah sredi ulice napadel in poskušal v vrat zabosti svojo partnerko, zabodel pa tudi 38-letnega Meha Jusufagića, ki ga je poskušal zaustaviti.

Potočniku, ki je vse od dogodka priprt, so danes na sodišču ponudili naj sam prizna krivdo in se v zameno zato s tožilstvom pogodi  za kazen. A Potočnik brutalnega napada na partnerko in Jusufagića ne priznava.

"Ne spominjam se," je Potočnik v svoj zagovor prepričeval že preiskovalno sodnico, ki ga je zaslišala, ko ga je po dejanju prijela policija. Z enakim zagovorom pa namerava vztrajati tudi v sodnem procesu, ki ga čaka v naslednjih tednih. Potočnik naj bi za domnevno izgubo spomina krivil zlasti preveliko količino alkohola, ki naj bi ga tistega dne zaužil. Opit naj bi bil zato tudi bistveno zmanjšano prišteven, zaradi česar naj se ne bi zavedal kaj počne niti kakšne so lahko posledice njegovega dejanja. Za domnevni poskus uboja mu grozi do 15 let zapora.

Ostalih okoliščin se spomni

39-letni Potočnik naj bi sicer preiskovalni sodnici podrobno in doživeto opisal več podrobnosti njihovega družinskega življenja, zlasti težav, ki naj bi jih imela zakonca že dolgo pred napadom. Imel naj bi hude težave z alkoholom, zaradi česar naj bi se zakonca močno sprla v enem od bližnjih lokalov, tik preden se je Potočnik žene lotil s pestmi in nožem.

Komentarjev 2
  • Žurnalček 07:45 07.oktober 2014.

    Kaj a zdej se bo vsak , ki se bo s kom hotel obračunati , sam napil in se pozneje vlekel na pijanost , neprištevnost ali izgubo spomina v alkoholni omami. Sama sreča je ta, da se pijanost , pri ...prikaži več kateri se sam opijaniš ne šteje in se tale kljukec drži za slabone vejco ampak slamco !

  • depresija 12:25 06.oktober 2014.

    Aha, se pravi po njegovo je človek nedolžen, če je storil kaznivo dejanje v vinjenem stanju in se posledično kao nič ne spomni. Če je imel pa že prej hude težave z alkoholom naj bo kriva pa kar žena, češ ...prikaži več kaj mu mori, če je pijan.. 15 let in to je to!