Slovenija > Črna kronika
26 ogledov

"Nismo načrtovale samomora"

Policisti so trupli deklet našli naslednji dan, ko je nanju naletel kanuist. (Fo Žurnal24 main
"Nismo načrtovale samomora," pravi najboljša prijateljica dveh deklet, ki sta v torek zvečer po maturantski zabavi v Varaždinu skočili v Dravo in umrli.

"Na šoli so se razširile govorice, da smo se nameravale vse tri ubiti. To ni res. Prav tako ni res, da bi bili M. Ž. In T. K. pripadnici emov. Poslušali sta heavy metal in gotiko. Prej bi se reklo, da sta bili darkerici," je za Jutarnji list spregovorila Nikolina Šoković, najboljša prijateljica umrlih deklet.

Kot smo poročali že včeraj, se dve dekleti iz Varaždina po maturantski zabavi nista vrnili domov. Naslednje jutro je kanuist, ki je veslal po Dravi, naletel na njuni trupli.

Vsa tri dekleta bi morala po maturantski zabavi skupaj domov z vlakom. "Čez dan smo se zabavale v lokalih. M. Ž. in T. K. sta bili boljše volje kot običajno. Popoldne smo odšle v park pri šoli. Priznam, pile smo. Ob pol sedmih zvečer smo se odpravile na vlak. Dekleti sta rekli, da gresta na WC in naj grem sama naprej. Vlak je prišel, njiju ni bilo. Poklicala sem ju po telefonu, a se nista oglasili. Vstopila sem na vlak in se odpeljala," se Nikolina spominja tragičnega večera.

Pravi, da se je eno od deklet pred kratkim res razšlo s fantom in je "bila koma", vendar se je potolažila.

Ena izmed srednješolk pa pravi: "Bili sta tihi, vedli sta se, kot da sta depresivni." Kot pravi, je veliko mladih v Varaždinu pripadnikov emov. Nikolina vztraja, da mrtvi dekleti nista bili.

"Morda bom kmalu z vama"
Prijatelji deklet so na Facebooku ustanovili skupino v njun spomin, kjer se sošolci poslavljajo od nje. Razburjenje pa je povzročila oseba s kraticama H. K., ki je zapisala: "Morda bom kmalu z vama."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.