Slovenija > Črna kronika
39 ogledov

NLB: zaradi kraje podatkov blokirali večje število kartic

Kartica Nik Rovan
Bralki je danes bankomat zadržal kartico s pojasnilom, da je blokirana. Iz NLB sporočajo, da so zaradi suma kraje podatkov s kreditnih kartic na bankomatih različnih bank po Sloveniji preventivno blokirali večje število bančnih kartic.

Bralki, ki ji je bankomat zadržal kartico, so pojasnili, da so jo blokirali zato, ker je med 10. in 17. novembrom dvignila denar na bankomatu pri poslovalnici Raiffeisen banke na Pogačarjevem trgu v Ljubljani, kjer je bila nameščena naprava za branje magnetnega zapisa.

"V zadnjih dneh smo zaznali povečano aktivnost zlikovcev s tako imenovanimi skimming napravami na bankomatih različnih bank po Sloveniji. Med potencialno izpostavljenimi so tudi imetniki BA Maestro kartic NLB," pa so zapisali na spletni strani NLB. Včeraj so zato zaradi suma skimminga zato preventivno blokirali večje število BA Maestro kartic.

"Hkrati smo pričeli tudi s telefonskim obveščanjem imetnikov o izvedeni blokadi. Poudarjamo, da gre za preventivni ukrep za zaščito imetnika, da se čim prej in v čim večji meri zmanjša možnost zlorab," so še zapisali.

Dodajajo, da bodo imetnikom BA Maestro kartic NLB, ki jih bodo blokirali, nove kartice naročili avtomatsko in brezplačno. "V primeru zlorabe kot posledice skimminga stranka ne utrpi škode, saj oškodovani stranki banka povrne denar," razlagajo na banki.

Komentarjev 2
  • Alb 22:49 06.december 2011.

    Obstaja marsikaj vezano na tehnološko dovršene zlorabe bančnih kartic na bankomatih. Skiming je na žalost standard, ker banke ne naredijo preventive čeprav bi jo lahko...saj prekrivajo tehnološko naprednejše zlorabe bančnih kartic na bankomatih saj ni dosežene kritične mase zlorab...poglejte in ...prikaži več preberite na povezavi :http://forumi.siol.net/showthread.php?t=39523&page;=3

  • Kunaver 15:40 25.november 2011.

    Obstaja anti-skimming: http://slo-kronika.si/novice/naprava-za-anti-skimming-sprozi-alarm-in-bankomat-takoj-izklopi/