Slovenija > Črna kronika
38 ogledov

"Nočna mora za vsakega starša"

V petek popoldan je mladoletnik v središču hrvaškega mesta Vinkovci posilil 11-l Žurnal24 main
"Tak zločin je prava nočna mora za vsakega starša," je ob začetku sojenja devetim članom tolpe TB22, ki so ugrabili in posilili 14-letno dekle, dejal tožilec John Choi v ameriški zvezni državi Minnesota.

Novembra lani je eden izmed članov tolpe dekle in njenega prijatelja zvabil po koncu pouka na zabavo v eno izmed zapuščenih stavb v mestu St. Paul. Tam so se nahajali člani tolpe TB22 (True Blood 22), ki so že vnaprej načrtovali napad na dekle.

Ko je namreč 14-letnica želela zapustiti zabavo, so jo moški zvlekli iz avtomobila nazaj v zapuščeno stavbo. "Žrtev je grabila vse, kar ji je prišlo pod roke, tudi okvire vrat, da jo ne bi prinesli do spalnice," piše v obtožnici.

Dekle je medicinski sestri v preiskavi povedala, da jo je skupina moških potem, ko so jo položili na žimnico in jo močno držali, začeli posiljevati. Ona pa je medtem kričala na pomoč.

Nihče ji ni pomagal

Eden izmed obtoženih je policiji dejal, da sta vsaj dva moška dekle posilila. Dekle je medicinski sestri povedala tudi, da ko je 24-letnega Mang Yanga, ki jo je pripeljal na zabavo, prosila za pomoč, ji je ta rekel, da mora iti.

Izživljanje nad 14-letnico pa se je zaključilo potem, ko je eden izmed članov tolpe zakričal "policija". Takrat so se napadalci v trenutku razbežali, poroča MSNBC.

Cilj tolpe je posilstvo dekleta

Med zaslišanjem je Yang policiji povedal, da je vedel za načrte devetih moških o posilstvu dekleta in da je "cilj tolpe, da vsako dekle, ki jo privabijo na zabavo najprej opijejo nato pa posilijo".

V posilstvo in ugrabitev dekleta so bili tako poleg Yanga vpleteni še štirje drugi moški, stari med 18 in 37 let ter štirje mladoletniki v starosti med 15 in 17 let.

Tiskovni predstavnik policije Todd Axtell je medtem za Star Tribune dejal, da bodo skušali poiskati še morebitne druge žrtve napadalcev.

Komentarjev 6
  • zlatane 20:32 27.marec 2012.

    v enem filmu je žrtev posilstva s svojim bratom pričakalo posiljevalca in sta ga s skupnimi močmi poškodovala po spolovilu tako močno z nožem, da ni mogel več imeti otrok, ali sploh še kdaj spolno živeti. premalo žrtev posilstva se ...prikaži več v realnem svetu odloči za maščevanje, ki je nujno, da bi posiljevalci pred dejanjem sploh čutili strah pred posledicami. večina žrtev ne upajo več stopiti pred posiljevalca, kar je problem. in ravno to posiljevalci izkoriščajo.

  • tralala 17:25 24.marec 2012.

    ignoriraj. Veš, katera politična opcija se poslužuje primitivnega nacionalizma in kot taka je oropana razmišljanja.

  • Sam Pejmo 16:44 24.marec 2012.

    in zakaj si tak?!