Slovenija > Črna kronika
21 ogledov

Nočni filmski beg pred policisti

V soboto zgodaj zjutraj ob 2.30 sta mariborska policista med redno kontrolo ustavila voznika osebnega avtomobila. Zaradi prekrškov sta odredila zaseg vozila, kar pa je voznika tako razbesnelo, da je poškodoval dva policijska avtomobila.

Mariborska policista sta 39-letnega voznika ustavila na Borštnikovi ulici v Mariboru. Elektronski alkotest je pokazal, da je vozil opit; v organizmu je imel 0,96 mg/l alkohola. V skladu z določili so policisti določili zaseg vozila in vozniku odvzela kontaktne ključe.

Ko je na mesto pripeljal voznik vlečne službe, je policist stopil do njega, v tem času pa je kršitelj sedel nazaj v svoje vozilo, ga z rezervnimi ključi spravil v pogon ter se z veliko hitrostjo odpeljal v smeri Kardeljeve ceste.

Skoraj povozil policista

Na parkirišču na Ulici Staneta Severna sta ga pričakala druga dva policista, ga ustavila, mu ukazala, naj ugasne vozilo in izstopi, saj mu je nadaljna vožnja prepovedana. Voznik navodila ni upošteval, zapeljal je vzvratno, z odprtimi voznikovimi vrati. Policist, ki je vodil postopek, je presenečen odskočil v zadnjem hipu, sicer bi ga voznik prekrškar z vrati zadel.

Pri vzvratni vožnji je nato kršitelj trčil v službeno vozilo policije, kar ga je za trenutek ustavilo. Ker se kršitelj na ponoven ukaz policista, naj ugasne vozilo in izstopi, ni odzival, je policist poskušal izvesti strokovni prijem na roki osumljenca. V tistem trenutku je voznik ponovno naglo speljal. Spet bi skoraj trčil policista, ki je pravočasno odskočil. Kršitelj je uspel odpeljati naprej, se po nekaj metrih ustavil in nato ponovno sunkovito speljal v smeri proti policistu tako, da je ta komaj uspel odskočiti, saj bi ga sicer povozil.

Pomoč ostalih patrulj

Kršitelj je nato z veliko hitrostjo z vozilom odpeljal. Vožnjo je nadaljeval po Kardeljevi cesti na Streliško cesto in od tam na Tržaško cesto, kjer so ga policisti večih patrulj uspeli ustaviti in obvladati.

Ob zaustavljanju je kršitelj s prednjim delom vozila zaradi prekratke varnostne razdalje trčil v službeno vozilo policije, v katerega je trčil že pred tem, nato pa skušal pobegniti s ponovno vzvratno vožnjo, ob tem pa trčil še v drugo službeno vozilo policije. Policisti so bili nato prisiljeni uporabiti prisilna sredstva.

Ob uporabi le-teh se je kršitelj lažje telesno poškodoval, zato so ga policisti odpeljali v klinični center. Po opravljeni zdravstveni oskrbi so mu policisti izdali plačilni nalog, zagovarjal pa se bo tudi na Okrajnem sodišču, pri sodniku, pristojnem za prekrške.

Komentarjev 4
  • Žurnalček 15:10 04.avgust 2014.

    Ta termin amo oni zastopjo. No saj zato pa je tako z njimi . Vsak jih ima za norca !

  • Žurnalček 15:09 04.avgust 2014.

    Imate vi sploh metke v pištoli , al jo noste tko za okras ! Pijan za volanom misli pobegniti in s tem smrtno ogroziti pešce in ostale v prometu , plcaji se ga pa ne upajo obstreliti , kaj šele ...prikaži več da bi jim padlo na pamet luknjanje gum in prestrelitev motorja !

  • moder 14:57 04.avgust 2014.

    Lahko kdo razlozi definicijo, redna kontrola prometa?