Slovenija > Črna kronika
1905 ogledov

Norel je z 200 kilometri na uro, ujela ga je provida

Provida PU Novo mesto
Plačati bo moral 1890 evrov, dobil pa bo tudi devet kazenskih točk.

Policisti Postaje prometne policije Novo mesto so na avtocesti med Drnovim in Brežicami izvajali meritve hitrosti z video nadzornim sistemom Provida.

"Vozniku osebnega avtomobila Porsche carrera francoskih registrskih oznak so na daljši razdalji izmerili povprečno hitrost 202 kilometrov na uro," razlaga Alenka Drenik s PU Novo mesto. "50-letni državljan Francije je med vožnjo storil še več kršitev, ni vozil po desnem prometnem pasu, namer o spremembi voznih pasov ni nakazoval s smernikom, ni vozil po sredini prometnega pasu, na vozilu pa ni imel nameščene vinjete."

Policisti so kršitelja ustavili in mu zaradi kršitev izrekli globo v višini 1890 evrov.  Za omenjene kršitve Zakon o pravilih cestnega prometa določa, da se vozniku motornega vozila izreče tudi devet kazenskih točk.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 12
  • Žurnalček 00:56 19.februar 2020.

    Moj rekord je 222 samo ponoći na Gorenki dol z Bleda ! Pri taki hitrosti ne moreš voziti po sredini svojega pasu ampak po sredini dveh pasov !

  • Žurnalček 00:54 19.februar 2020.

    A so v državnih službah ljudje , ki niso testirani na normalo! Ni se vrnil nazaj na desni pas !!!!!!!!! Ste nori al kaj , pr 200 na h !!!!!!

  • ode 17:13 18.februar 2020.

    Tistih 9 kazenskih točk si lahko policaji zataknejo za uho. Za kršitelja tujca kazenske točke veljajo le v državi znotraj EU, v kateri je bil prekršek storjen, ne pa tudi v njegovi državi, kjer stalno prebiva. Pa tudi kazni ni ...prikaži več plačal toliko, ampak le 1/2 od tega. Podarili smo mu več kot 900 eur, ker smo bedasta država z bedastimi zakoni.