Slovenija > Črna kronika
56 ogledov

Nosečnica umrla, otrok preživel

ameriška policija Shutterstock
Noseča Američanka Charinez Jefferson je sredi Čikaga umrla pod streli neznancev. Zdravniki so pri življenju uspeli ohraniti šestmesečnega dečka. Mati: Bila je ob nepravem času na nepravem mestu.

17-letna Charinez se je na eni izmed ulic v Čikagu pogovarjala z znancem, ko so se mimo pripeljali neznanci in začeli streljati. Zaradi strelnih ran v prsih in glavi je po poročanju NBC Chicago umrla še pred prihodom v bolnišnico.

"Ne vem, kaj se je v resnici zgodilo," je za časnik Chicago Tribune dejala njena mati. "Šla je v bližnjo trgovino. Med potjo se je ustavila, da bi se pogovorila z znancem, v tistem trenutku pa se je nekdo pripeljal mimo in začel streljati. To je vse, kar vem. Takoj sem šla tja, ampak so policisti že zavarovali kraj zločina. Nisem več mogla do nje," je dejala in dodala: "Ne verjamem, da so jo hoteli načrtno ustreliti. Ona je bila ob napravem času na nepravem mestu."

Kljub smrti mlade nosečnice pa so zdravniki pri življenju uspeli ohraniti šestmesečnega dečka. "Deček se še bori za življenje," je dejala mati Jeffersonove. "Izgubil je veliko kisika in zdravniki so dejali, da bi lahko imel zdravstvene težave."

Tiskovni predstavnik tamkajšnje policije je kasneje dejal, da je otrokovo zdravstveno stanje že stabilno. Ubita najstnica je bila sicer že mati 16-mesečnega otroka. Policija še vedno išče neznance, ki so streljali nanjo.

Komentarjev 2
  • Kika 12:51 24.januar 2013.

    Po SSKJ-ju se v Čikago prevaja v slovenščino. Samo za info... Enako velja tudi kot dogovor med prevajalci podnaslovov, tako da ni narobe.

  • krofeta 20:04 17.avgust 2011.

    "ČIKAGO" a je to v Srbiji !?