Slovenija > Črna kronika
25 ogledov

Nov primer lažnega zbiranja za Sočo

URI - Soča je lani ambulantno obravnaval skoraj šest tisoč pacientov in imel sko Anže Petkovšek
Iz Univerzitetnega rehabilitacijskega inštituta Soča znova opozarjajo, da goljufi za zbiranje donacij uporabljajo njihovo ime in logotip. Opozarjajo, da z zbiranjem podpisom in donacij v inštitutu nimajo nič.

"Neznani tuje govoreči posamezniki v imenu inštituta v Ljubljani na cesti ustavljajo ljudi s pojasnilom, da zbirajo podpise za peticijo in denarne donacije za izgradnjo nove stavbe URI - Soča. Pri tem izrazijo tudi pričakovanje po donaciji v minimalnem znesku nekaj deset evrov," opozarjajo iz Soče. Dodajajo, da so osebe med nagovarjanjem pri sebi imele list papirja s peticijo in podpisi ljudi, "na katerem je viden logotip inštituta".

"URI - Soča za nobeno svojo dejavnost, aktivnost ali gradnjo ne zbira denarja med mimoidočimi na cesti," ponovno opozarjajo. Primer so, kot pravijo, prijavili pristojnim organom.

Pred nekaj dnevi so iz inštituta že opozarjali, da goljufi od vrat do vrat hodijo pod pretvezo, da so socialni delavci iz Soče in prodajajo merilnike krvnega tlaku.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.