Slovenija > Črna kronika
148 ogledov

Nova poškodba zaradi pirotehnike

Pirotehnika za ognjemet z Ljubljanskega gradu Anže Petkovšek
Tokrat se je v okolici Krškega poškodoval 13-letni otrok.

13-letni otrok naj bi se sinoči lotil razstavljanja ognjemetne baterije in prižgal njene posamezne dele. Pri tem je prišlo do eksplozije ene izmed komponent, zaradi česar je deček utrpel poškodbo očesa.

Po naših informacijah je šlo za ognjemetno baterijo cobro, ki naj bi jo otrok razstavljal nekje zunaj.

Vodja nujne medicinske pomoči v ZD Krško Primož Kadunc nam je povedal, da so fanta starši sami pripeljali v oskrbo. "Nudili smo mu prvo nujno pomoč, nato pa ga napotili v novomeški zdravstveni dom, kjer so ga oskrbeli naprej. O naravi njegovih poškodb zato težko kaj več rečem," je še dodal Kadunc. Fanta so nato starši iz Krškega prepeljali v Novo mesto.

V Novem mestu je fantove rane oskrbel kirurg, nato pa so ga poslali v Ljubljano. "V okviru naše nujne medicinske pomoči nimamo okulista, tako da smo najstnika zaradi suma, da je prišlo do poškodbo očesa poslali v Ljubljano," nam je povedal Bojan Kostić z novomeške urgence.

Še vedno čakamo na pojasnila, kako hude so fantove poškodbe očesa ...

PREBERITE TUDI:

Komentarjev 5
  • primozzm 11:44 24.december 2016.

    zdej lahko tožijo starši tega otroka proizvajalca ker ni izrecno prepovedal v navodilih drugačnih operacij z izdelkom kot sicer. in zmagali bodo. to je vsa poanta da starši ničesar ne prepovejo svojim otrokom. vse temelji samo še na pravdanju preko ...prikaži več sodišč. zelo šokantno je da 15 letnik ki je ostal brez obeh rok in mogoče celo slep, ni zadostno opozorilo, da se z pirotehniko ki je dejansko eksploziv ni za igrati. morali bi dodati na vse izdelke napis eksplozivno sredstvo - pozor! ne odpiraj! kdor bi pa rad zaobšel ta opozorila pa vse posledice nosi sam. ukc pa kar naj izstavi račun nesrečniku.

  • ode 08:19 24.december 2016.

    V BTC je stijnic s pirotehniko, kolikor hočeš. Menda se "ispod pulta" dobi vse kategorije .

  • wester62 15:21 23.december 2016.

    po vseh opozorilih,ki že desetletja trajajo je očitno da ne bo to nikoli zaleglo.čas je za drugo taktiko ,da vsaj starše spodbudi ,da niso tako neodgovorni.vsako poškodbo z pirotehniuko ali adrenalinskim in neumnimi početji bi trebalo zaračunati in to v ...prikaži več obliki zdravljenja.tako da naj vsak plača tako zdravljenja iz svojega žepa. morda bo se takrat za 20% kaj premaknilo.