Slovenija > Črna kronika
18070 ogledov

Očividci so ga potegnili iz avta in začeli oživljati, toda ...

Prometna nesreča Gasilska enota Ribnica
Znane so nove podrobnosti o včerajšnji prometni nesreči, kjer je ena oseba izgubila življenje.

Nesreča se je zgodila, ko je 47-letni voznik osebnega vozila vozil iz smeri Dolenje vasi proti Gornjim Ložinam in je izven naselja Rakitnica trčil v nasproti vozečega 52-letnega voznika tovornega vozila. Po trčenju je voznik osebnega vozila trčil še v avtobus, ki ga je izza tovornega vozila vozil 66-letni voznik.

Posredovali so gasilci PGD Ribnica, ki so zavarovali kraj nesreče. "Osebni avtomobil je oplazil tovorno vozilo in čelno trčil v avtobus, ki je vozil za tovornjakom. V vozilu je ostala ukleščena oseba, ki je bila hudo poškodovana. Očividci so še pred našim prihodom iz vozila izvlekli osebo ter pričeli z oživljanjem," je bilo zapisano na Facebook profilu PGD Ribnica. Gasilci so nato nudili pomoč reševalcem pri reanimaciji voznika. Poklivan je bil tudi helikopter, ki pa je bil kasneje preklican. Prav tako so še dodali, da je k sreči avtobus obstal močno nagnjen na brežini, a vseeno na kolesih in se ni prevrnil na bok. Sicer bi bila lahko nesreča še zahtevnejša za reševanje. 

Voznik osebnega avtomobila je zaradi hudih telesnih poškodb umrl na kraju nesreče. V prometni nesreči sta bili še dve osebi lažje telesno poškodovani.

Policisti imeli včeraj polne roke dela

Sicer pa so policisti v zadnjih 24 urah obravnavali 135 prometnih nesreč, v katerih je ena oseba umrla, 15 nesreč se je končalo lahkimi poškodbami, ena pa s hudimi. Po podatkih Generalne policijske uprave so policisti obravnavali še 46 kršitev javnega reda in miru ter 77 kaznivih dejanj.

Zaradi kršitev javnega reda in miru so policisti 33-krat posredovali na javnih krajih in 13-krat v zasebnih prostorih, pridržali pa so dva kršitelja. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola so pridržali enega voznika, zaradi hujših kršitev cestnoprometnih predpisov pa so zasegli osem vozil. Med obravnavanimi kaznivimi dejanji je bilo 28 tatvin, 22 vlomov, 14 poškodovanj tuje stvari, šest povzročitev telesnih poškodb, tri primere nasilja v družini, dve kaznivi dejanji v zvezi s prepovedanimi drogami, eno ponarejanje listin ter eno grožnjo.

 
Komentarjev 2
  • malarin 11:25 10.november 2022.

    Kje so pa akomulatorji . . .

  • Avatar krucefix
    krucefix 10:22 10.november 2022.

    Prijatu,počivaj v miru

Sorodne novice