Slovenija > Črna kronika
23 ogledov

Nove tri smrti slovenskih cest

(Foto: iStockphoto) Žurnal24 main
Od sinoči sta se na naših cestah zgodili dve prometni nesreči s smrtnim izidom. Umrla 16-letna kolesarka in 25-letni sopotnik.

Malo pred tretjo uro zjutraj je 22-letni voznik osebnega avtomobila vozil iz smeri Godoviča proti Črnemu vrhu nad Idrijo. Iz neznanega razloga je po speljanem desnem ovinku zapeljal na levo, kjer trčil v smerni količek, nato pa ga je zaneslo v varovalno ograjo. Od tam je vozilo dvignilo v zrak; pristalo je na strehi, pri tem pa trčilo tudi v drevo.

24-letni sopotnik v vozilu je ostal vkleščen v avtomobilu; v nesreči je dobil tako hude poškodbe, da je na mestu umrl. Drugega sopotnika, 23-letnka, ki je sedel zadaj pa so s hudimi poškodbami odpeljali v ljubljanski klinični center, kjer pa je nekaj pred šesto uro zjutraj umrl.

Med vožnjo ni nihče uporabljal varnostnega pasu, še opozarjajo policisti z novogoriške uprave.

16-letnico do smrti povozil vlak
V črno statistiko smrti na slovenskih cestah se je že sinoči vpisala tudi mlada kolesarka: v Hotinji vasi je sinoči nekaj minut čez 22. uro 16-letnica prečkala železniške tire, pri čemer jo je povozil vlak. Pripeljala se je do spuščenih zapornic in počakala, da je mimo peljal vlak iz Maribora.

Takoj zatem je prečkala progo pri spuščenih zapornicah in spregledala vlak, ki je pripeljal iz nasprotne smeri po drugem tiru. Zadel jo je v bok in povozil, tako da je na mestu nesreče poškodbam podlegla.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.