Slovenija > Črna kronika
20 ogledov

Novo mesto: po avtocesti divjal z 204 km/h

Števec Shutterstock
Novomeški policisti so ustavili moškega, ki je vozil 204 km/h. Poleg tega so imeli ogromno dela tudi z vinjenimi vozniki ali pa takimi, ki so kršili prometne predpise.

Policisti Postaje prometne policije Novo mesto so pred dnevi na avtocesti med Drnovim in Čatežem med opravljanjem meritve hitrosti izsledili voznika osebnega  avtomobila Audi A6, ki je vozil z veliko hitrostjo. Z videonadzornim sistemom, vgrajenim v službeno vozilo, so na razdalji več kot 2500 metrov izmerili povprečno hitrost 204,38 km/h.

Zoper 40-letnega voznika so podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče. Zakon o pravilih cestnega prometa za tako prekoračitev hitrosti določa globo najmanj 400 evrov, 9 kazenskih točk in prepoved vožnje motornega vozila.

Pridržali šest voznikov

Samo v treh dneh so novomeški policisti pridržali šest voznikov, ki so imeli v litru izdihanega zraka več kot 0,52 miligrama alkohola. 26-letni voznik, ki so mu v Škocjanu odredili preizkus zaradi suma vožnje pod vplivom alkohola, je imel v litru izdihanega zraka 1,77 miligrama alkohola.

Sedmim zasegli vozila

Kar sedmim kršiteljem cestnoprometnih predpisov so zasegli osebne avtomobile. Vse so zalotili med vožnjo brez veljavnih vozniških dovoljenj, trije so vozili neregistrirana vozila. Policisti so pri voznikih ugotovili tudi številne druge kršitve.

Voznik twinga s celo paleto prekrškov

V noči na 29. januar so novomeški prometniki ustavljali voznika poškodovanega twinga, ki ni upošteval svetlobnih in zvočnih signalov, zapeljal je skozi rdečo luč na semaforju, vozil po levi strani vozišča, z vozilom je sunkovito speljeval in zaviral. Ko so ga policisti v naselju ustavili, so ugotovili, da nima veljavnega vozniškega dovoljenja, da vozi neregistriran osebni avtomobil, odklonil je preizkus alkoholiziranosti, zanj pa je tudi razpisan ukrep prijetja zaradi uklonilnega zapora. Odvzeli so mu prostost in ga predali pristojnim organom. Vozilo so zasegli in napisali obdolžilni predlog.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.