Slovenija > Črna kronika
31 ogledov

Novo odkritje v preiskavi afere Lipa

lipa_N Žurnal24 main
Robert Tomaž Zavašnik, ki mu sodijo zaradi domnevne povzročitve afere Lipa, naj bi imel dve odločbi o opravljanju dejavnosti diskoteke. Bo to odkritje zapečatilo njegovo usodo?

V nadaljevanju sodnega procesa proti Robertu Tomažu Zavašniku zaradi tragedije pred lokalom Lipa v Spodnjih Pirničah je pred sodnim senatom pričala Helena Lipuž Bradač, zaposlena na tržnem inšpektoratu.

Zavašnik imel dve odločbi za obratovalni čas
Ob prejemu dokumentacije je Bradačeva menda ugotovila, da obstajata dve odločbi o opravljanju dejavnosti za lokal Lipa. Ena za objekt v izmeri 700 kvadratnih metrov, druga pa za manjši objekt. Zaslišana inšpektorica je povedala, da je bila ob odkritju dokumenta zelo presenečena, kajti do zdaj je bila tožilkama, ki se ukvarjata z afero Lipa, in drugim predstavnikom organov pregona znana le odločba za manjši objekt, ki je bil odstranjen in nadomeščen z večjim. Zavašnik je sicer že do zdaj trdil, da takšno dovoljenje obstaja. Imel je dovoljenje za obratovalni čas do 23. ure, zato Bradačeva trdi, da je lahko ukrepala le po 23. uri.

Bradačeva in policisti so vložili več kot 170 prijav za prekoračitev obratovalnega časa proti družbi Roto, d. o. o., v Zavašnikovi lasti in jih posredovali sodniku za prekrške. Vsi so bili vrnjeni ali zavrženi ali pa ustavljeni. Razen v dveh primerih, ko so bili vrnjeni prvostopenjskemu organu v ponovno obravnavo.

Sojenje se bo nadaljevalo naslednjo sredo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.