Slovenija > Črna kronika
13343 ogledov

Novo v primeru uboja na Goričkem

Policijski trak Dare Čekeliš
Policija je predstavila podrobnosti o uboju 35-letne ženske v Peskovcih.

Bojan Raus, vodja sektorja kriminalistične policije PU Murska Sobota, je predstavil podrobnosti sobotnega dogajanja v Peskovcih v občini Gornji Petrovci, kjer je 46-letni moški umoril 35-letno izven zakonsko partnerico. 

"Nekaj čez 18. uro je policijo poklical 46-letni občan in povedal, naj policisti pridejo na njegov naslov, ker je umoril svojo 35-letno izven zakonsko partnerko," je povedal Raus. Na kraj so napotili policijsko patruljo in reševalce. Ti so ob prihodu na kraj dogodka našli mrtvo žensko in zavarovali kraj dogodka. Na kraj so bili napoteni tudi kriminalisti. 

O zadevi sta bila obveščena dežurni preiskovalni sodnik in dežurna okrožna državna tožilka, ki sta prišla na kraj dogodka. 

46-letnega moškega so pridržali, jutri pa naj bi ga privedli k sodniku, ki bo odločal o priporu. 

Bojan Rous vodja sektorja kriminalistične policije PU Murska Sobota | Avtor: PU Murska Sobota PU Murska Sobota

Policisti nadaljujejo z zbiranjem dokazov o samem poteku dejanja in okoliščinah verbalnega spora med osumljenim in žrtvijo, čemur je sledil osumljenčevo fizično nasilje in posledično uboj.

Policija doslej osumljenca še ni obravnavala za prekrške ali kazniva dejanja z znaki nasilja. 

Pokojnica in osumljenec imata dva otroka, za katera je poskrbel pristojni center za socialno delo. Zaradi zaščite otrok policija ni razkrila, ali sta bila otroka v času dejanja doma. 

Policija kaznivo dejanje obravnava kot uboj, za kar je predvidena zaporna kazen od 5 do 15 let. 

*Fotografija je simbolična.

dezurni@styria-media.si