Slovenija > Črna kronika
19 ogledov

Novomeščan skočil v Krko po utapljajočo žensko

Poplavljeno jezero Žurnal24 main
27-letni Novomeščan je v ponedeljek dopoldne rešil 59-letno domačinko, ki je z vozilom nesrečno zdrsnila s parkirišča pred novomeško bolnišnico v reko Krko in se začela skupaj z vozilom že utapljati.

Vozilo je nameravala parkirati ob vozišču, na peščeni in travnati brežini. "Zaradi razmočenosti terena je vozilo z voznico pričelo drseti po brežini. Avtomobil se je prevrnil, na bočni strani obstal v potoku, voda pa ga je pričela odnašati proti reki Krki. Gospa, ki je opazila zdrs vozila, je s klici na pomoč opozorila moškega, ki se je nahajal na bližnjem parkirišču," nesrečo opisujejo na policijski upravi (PU) Novo mesto.

27-letnik, ki se je slučajno nahajal v bližini, je takoj stekel na pomoč. Posredoval je še preden so na kraj prispeli policisti, gasilci in reševalci, zato se je ženska za las izognila smrti. "Zabredel je v vodo do avtomobila, v katerega je že začela vdirati voda. Z velikimi napori mu je uspelo odpreti vrata potapljajočega vozila in iz njega rešiti žensko. Pomagal ji je iz vode, avtomobil pa je potonil. 59-letno žensko so oskrbeli reševalci," dodajajo na policiji.

V prihodnjih dneh se bo pogumnežu za junaško in odločno ukrepanje v trenutkih, ko je bilo ogroženo človeško življenje, posebej zahvalil tudi šef  PU Novo mesto Janez Ogulin, ki ga bo sprejel.

Komentarjev 2
  • smejka 22:17 18.november 2014.

    Morda pa mladenič ne želi biti imenovan...

  • drejca1 14:52 18.november 2014.

    Žurnal, bodite vsaj vi toliko kul in poizvedite, kdo je ta pogumen mladenič. Ob vseh imenih in priimkih barab, ki so nam vsakodnevno na voljo, ON resnično zasluži biti imenovan in to z veliki črkami. Hvala fant, polepšal si mi ...prikaži veči dan ob tej novici, še nekdo ob gasilcih, ki mu je mar za nas.