Slovenija > Črna kronika
208 ogledov

Novorojenčka v Dravo vrgla najstnica

Policijski trak. Nik Rovan
Kriminalisti so za smrt novorojenčka sumijo 19 letnico iz okolice Maribora, ki je nosečnost prikrivala in otroka rodila sredi avgusta.

V sodelovanju  z  zdravstvenimi ustanovami so preiskovalci ugotavovili, da je otrok umrl takoj po porodu, osumljenka pa je dan po porodu truplo novorojenčka odvrgla v kanal reke Drave. Po več kot enem mesecu so ga našli delavci podjetja Dravske elektrarne pri jezu v Markovcih.

Zagrožena kazen do treh let zapora

Kriminalisti so ugotovili, da je bil motiv strah pred neželenim starševstvom. Osumljenko bodo kazensko ovadili pri Okrožnem državnem tožilstvu v Mariboru.

Za kaznivo dejanje detomora je zagrožena kazen zapora do treh let.

Komentarjev 16
  • irenajakob 15:07 02.oktober 2014.

    Srce me boli ko berem. Ženski je potrebno pomagati, žal za dojenčka ni več pomoči. Poporodna depresija je nerazumljiva zadeva za ljudi, ki je niso doživeli in lahko so srečni da je niso. Jaz žal sem jo. Zato vsi ti ...prikaži več žaljivi komentarji niso na mestu.

  • lorelai_lee 08:22 02.oktober 2014.

    ...punce ki ste zanosile neplanirano in ste v stiski (materialni, čustveni) prosim razmislite preden naredite neumnost....v Sloveniji na posvojitev otroka OGROMNO parov in njim bi ta otrok prinesel toliko veselja in radosti... pojdite v porodnišnico, rodite in otroka oddajte v ...prikaži več posvojitev - tam bodo poskrbeli za vas po porodu in za otroka... vrjetno je veliko lažje živeti z dejstvom da tvoj otrok raste nekje v ljubeči družini, kot pa s tem da ste lastnega otroka odvrgli kot smet....življenje je kruto, ampak otrok si ni sam izbral priti na ta nori svet!

  • maresem 08:10 02.oktober 2014.

    ti brihtol... otrok ni plastična igrača