Slovenija > Črna kronika
23 ogledov

Novorojenčki se še borijo za življenje

V požaru je preživelo pet otrok, ki so zunaj življenjske nevarnosti. (Foto: EPA) Žurnal24 main
Romunski minister za zdravje je županu Bukarešte predlagal, da odpusti celotno vodstvo porodnišnice, v kateri je v ponedeljek izbruhnil požar. Umrli so štirje novorojenčki.

Sedem novorojenčkov iz porodnišnice Giulesti se še vedno bori za življenje. Opekline zajemajo od 40 do 75 odstotkov njihovih teles, zanje skrbi kar 25 zdravnikov v bolnišnici Grigore Alexandrescu.

Minister za zdravje Cseke Attilla je sporočil, da je sicer sprva mislil odstopiti zaradi objektivne odgovornosti, a je kasneje izvedel, da porodnišnica spada pod lokalno oblast. Zato je župana Bukarešte pozval, naj odstavi celotno vodstvo, poroča CNN.

Po prvih podatkih je požar, ki je izbruhnil v ponedeljek, zanetil električni kabel v klimatski napravi, ki je bila v bližini lesene omare. Kabel in bil niti primerno nameščen niti izoliran. Zagorelo je v sobi za intenzivno nego, kjer bi sicer morala biti ves čas medicinska sestra, a je odšla na stranišče. Inkubatorji so se dobesedno stopili. Zdravstveno osebje je šele po eni uri ugotovilo, da je izbruhnil požar.

Preiskava se nadaljuje, vanjo pa je vključeno tudi tožilstvo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.