Slovenija > Črna kronika
34 ogledov

Novorojenko pustila stradati do smrti

(Foto: Shutterstock) Žurnal24 main
Srbijo pretresata dva okrutna detomora. 38-letna ženska naj bi svoji hčerki takoj po rojstvu umorila in odvrgla med smeti.

38-letno Ljubino Dukanac iz Osonice pri Ivanjici so že aretirali, prijeli pa so tudi njenega očeta, 70-letnega Vukašina, ki naj bi hčerko nagovarjal, naj otroka ubije, če bo deklica, pišejo spletne strani Pressa.

V Beogradu so pred le dvema tednoma aretirali 29-letno žensko. V kadi je utopila svojo desetmesečno hčerko. Dejala je, da je to storila, ker je mislila, da ni dobra mama in si ne zasluži otroka.

"Ljubina je po porodu januarja 2007 novorojenko pustila v snegu v bližini rojstne hiše. Nesrečna deklica je umrla v eni uri. Junija letos je znova rodila deklico in jo pustila v hiši, kjer je brez hrane in nege umrla. Obstaja sum, da je oba zločina zagrešila na prigovarjanje svojega očeta," je v svojem poročilu zapisala Policijska uprava Čačak.

Vrgla med smeti
Ko so otroci umrli, naj bi jih vrgla na smetišče za domačim poljskim straniščem. Vaščanom je govorila, da bo otroka ubila, takoj ko se rodi. Niso ji verjeli, da bo to res storila, kljub neurejenim družinskim razmeram. Za Press so vaščani povedali, da je Ljubina že več let živela z očetom Vukašinom: "Z njima je živel tudi Ljubinin otrok, druga dva pa sta pri njenem nekdanjem soprogu. Šokirani smo, ne moremo verjeti, da je ubijala svoje otroke.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.