Slovenija > Črna kronika
18 ogledov

Nudili pomoč in jih okradli

menjavanje pnevmatik Shutterstock
Neznanci so pomagali pri menjavi pnevmatike, medtem pa iz avta kradli torbice in telefone.

 

V soboto in nedeljo so bili na avtocesti Fernetiči–Divača na delu neznanci, ki so pomagali ljudem s predrtimi pnevmatikami, pri tem pa izkoristili njihovo nepazljivost in jih okradli.

V soboto sta bila tako neprijetno presenečena Ukrajinca, ki sta morala ustaviti na robu vozišča zaradi predrte pnevmatike. Po "vljudni" pomoči neznancev sta ostala brez torbice z dokumenti in denarjem.

Podobno se je zgodilo Srbu in Hrvatici, ki sta na izvoznem pasu iz počivališča Povir menjala predrto desno pnevmatiko. K njima je pristopil neznanec in jima ukradel dve torbici, v katerih sta imela 500 evrov, 1.000 dolarjev in 680 švicarskih frankov. Poleg tega sta ostala brez bančnih kartic in mobilnih telefonov.

Drzni tudi na štajerski avtocesti

Na avtocestnem počivališču Tepanje so policisti obravnavali podobno drzno tatvino. Pod pretvezo, da ima prazno pnevmatiko, je neznanec iz vozila zvabil romunskega voznika in mu iz avtomobila ukradel jakno, v kateri je imel okoli 2.000 evrov gotovine.

Komentarjev 1
  • maneken 10:39 22.oktober 2012.

    Pod pretvezo, da ima prazno pnevmatiko, je neznanec iz vozila zvabil romunskega voznika.ssKdo bi si mislil! Sem mislil, da je to romunska specialnost pa vidim, da še pri Romunih uspeva. Vedno znova stari dobri tisočkrat preizkušeni trik.