Slovenija > Črna kronika
35 ogledov

Nuno prevaral za 30 tisočakov

Tudi nune bodo dobile svojo misico. Žurnal24 main
Nuna iz črnogorskega samostana je nasedla 43-letnemu Zagrebčanu in mu dala 30 tisoč evrov. Slednji je namreč prosil pomoč za "hudo bolanega brata".

Zagrebčan je septembra poklical v nunski samostan blizu Budve v Črni Gori. "Dober dan, sem ugleden človek. Zaposlen sem v eni izmed bank v tujini in potreboval bi vašo pomoč," je rekel 43-letnik nuni, ki se je oglasila na telefon. Ker je bil očitno zelo prepričljiv, ga je nuna še naprej poslušala.

"Imam zelo bolanega brata in potrebujem denar za njegovo zdravljenje," je razložil Zagrebčan. Nuni se je zasmili in z njim se je dogovorila, da mu bo denar iz Budve poslala z avtobusom. A tukaj se zgodba še ne konča, poroča Vecernji.hr. 43-letni prevarant je namreč zagrabil priložnost in v samostan poklical še enkrat in od nune spet dosegel, da mu je poslala novo količino denarja.

Skupaj je tako moški uspel dobiti okoli 30 tisoč evrov. Da ima lažnjivi bankir nekaj za bregom, je nuna posumila potem, ko jo je ta poklical še tretjič. Poklicala je policijo in tako dosegla, da se je moški znašel za zapahami. Kot še poroča časnik, je 43-letnik stari znanec policije.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.