Slovenija > Črna kronika
3815 ogledov

Ob aretaciji 30-letnika napad na policiste

Policija Andrej Leban Fotografija je simbolna.
Včeraj popoldne okoli 16.30 je ob poskusu prijetja 30-letni Koprčan, za katerim je bilo razpisano prijetje s privedbo v zapore, napadel policiste in skušal zbežati.

Kriminalisti so včeraj ob 16.30 v Kopru v vozili tujih registrskih številk prepoznali 30-letnega Koprčana, za katerim je bilo razpisano prijetje s privedbo v zapore, zato so vozilo ustavili na Jenkovi ulici v Kopru, izvedli identifikacijski postopek in ga zaradi varne izvedbe privedbe v zapore tudi vklenili.

A Koprčan si je nato s silo telesa snel lisice z ene roke in z njimi udaril kriminalista v glavo, nato pa skušal zbežati. Kriminalisti so ga po, kot izpostavlja Anita Leskovec, predstavnica PU Koper, nekaj metrih prijeli, obvladali in ponovno vklenili.

V tem času pa je kriminaliste obstopila več oseb, ki so z nedostojnim vedenjem in vpitjem skušali odvrniti kriminaliste od izvedbe uradnega dejanja. Zaradi zagotovitve varnosti postopka je na kraj prijetja takoj prispelo še več policijskih patrulj, zato se je večji del skupine oseb razbežal. Nekaj so jih na kraju postopka identificiranih in policisti bodo še ugotavljali, ali so prisotni s svojim vedenjem storili prekršek ali kaznivo dejanje.

Tridesetletniku je bila na kraju odvzeta prostost po določilih Zakona o kazenskem postopku in je osumljen kaznivega dejanja preprečitve uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi (po tretjem odstavku 299. člena Kazenskega zakonika), za katero je predvidena kazen zapora od enega do petih let. Po zaključenih postopkih so ga policisti ob 23. uri privedli v Zavod za prestajanje kazni zapora Koper.

V postopku je bilo, kot navaja predstavnica PU Koper, še ugotovljeno, da je Koprčan vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja, zato so mu policisti zasegli osebno vozilo. Zanj bo podan obdolžilni predlog na pristojno sodišče v Kopru.

V napadu sta bila kriminalista lažje poškodovana.

Komentarjev 7
 • Avatar Leon
  Leon 17:05 14.junij 2018.

  Dokler bodo policaji javni uslužbenci se bodo dogajale podobne reči ,saj ni več pravih policajev in ne pravih šefov .

 • Avatar križar
  križar 15:22 14.junij 2018.

  Avtor tega članka,čas je,da zamenjaš tipkovnico in umiješ prste,saj ti zgleda spodrsavajo pri pisanju??Toliko napak v tem pisanju ne naredi niti mali šolarček,ko napiše prvi stavek?

 • Lavdan 14:44 14.junij 2018.

  Dokaz koliko je danes vredna policija. Vsak se obregne vanje.