Slovenija > Črna kronika
94390 ogledov

Ob zmaličenem truplu našli še tole

Darjo Grmek Prizorišče zločina
Adrianu Petelinu bodo sodili za brutalen umor Darja Grmeka iz Kobjeglave, na koprskem sodišču pa se že zagovarja Zagorjan Nejc Sernel, ki naj bi pokojnemu dobavljal mamila.

Osemintridesetletnemu Nejcu Sernelu iz Zagorja ob Savi, nazadnje naj bi živel v Trbovljah, so policisti stopili na prste po preiskavi brutalnega umora 57-letnega Kobjeglavca Darja Grmeka.

Pomilostil ga je dr. Janez Drnovšek

Ta je bil v preteklosti že obsojen zaradi preprodaje drog, a ga je leta 2005 pomilostil predsednik države dr. Janez Drnovšek. S svojim početjem je nadaljeval še kasneje, njegovi sosedje so povedali, da so ga kupci obiskovali predvsem v nočnih urah, in to tudi z druge strani meje. Eden od njih naj bi bil 59-letni Adriano Petelin iz italijanskega Devina.

Nejc Sernel | Avtor: Žurnal24 Nejc Sernel Žurnal24
Prvega aprila lani naj bi Grmeka kar 25-krat zabodel s kuhinjskim nožem in trikrat porezal z vrtnimi škarjami, zatem pa skušal podtakniti požar, da bi za seboj zabrisal sledi. Toda ogenj se ni razširil in kriminalisti so naleteli na marsikaj. Denimo na paket s kokainom, na katerem so našli DNK sledi Nejca Sernela. Po obtožnici naj bi od 21. oktobra 2021 do 1. aprila lani hranil pol kilograma opojnega prahu, ki je bil prodan Grmeku.

Ne morejo vdreti v telefone

Sernel vztraja, da je za umorjenega prvič slišal ob branju kazenske ovadbe, in da sploh nikoli ni bil v Kobjeglavi. Njegov zagovornik, odvetnik Branko Gvozdić, je včeraj na okrožnem sodišču v Kopru dodal, da "je DNK obtoženega podtaknjen. Lepilnega traku in ovoja se ni dotikal".

Ali je bil Sernel res kdaj v Kobjeglavi, bi morda lahko razjasnili lokacijski podatki na njegovih mobilnih telefonih, zasegli so mu kar tri. Toda kriminalisti vanje nikakor ne morejo vstopiti. Gesli za dva telefona, ki ju obdolženi po svojih besedah v kritičnem času ni več uporabljal, in ju je povedal že v preiskavi, nista bili pravi, za tretjega ga je razkril včeraj in je bilo tudi napačno. Pravzaprav Sernel tretjega telefona, potem ko ni bil več v ovitku, niti ni prepoznal: "Ne vem, če je moj."

Sodni izvedenec za računalništvo in informatiko Žiga Miklavžin je v vse tri kljub temu vnesel gesla, nazadnje pa odnehal. "Še tri poskusi vpisa gesla so, potem bo sistem izbrisal podatke oziroma telefon ponastavil na tovarniške nastavitve," je pojasnil in dodal, da bi lahko v aparat, ki ga je Sernel uporabljal do zasega, vstopili forenziki, lokacijske podatke pa da bi lahko verjetno pridobili pri operaterju ali na googlu.

Že obsojen zaradi drog

"Z mojim telefonom se je manipuliralo," je bil očitajoč Sernel, ki je bil že leta 2019 obsojen zaradi preprodaje kilograma in pol kokaina, prav tako je policiste kritiziral njegov zagovornik Gvozdić: "V telefon sploh niso hoteli vstopiti, ker bi razkritje podatkov lahko koristilo obrambi moje stranke."

Gvozdić je predlagal še, da telefon pregleda sodni izvedenec oziroma podjetje, ki lahko vanj vstopi, ter postavitev izvedenca za DNK preiskave, ki pa naj bo iz tujine. Domača strokovnjaka za forenzično kriminalistične preiskave Mojca Jovan in Gorazd Pezdir sta namreč že povedala, da na paketu ni moglo priti do kontaminacije DNK, in da ta pripada Sernelu.

Danes bi moral pred sodnika tudi umora obtoženi Adriano Petelin, vendar je bila obravnava preložena.

Komentarjev 12
  • Idioti 08:39 14.junij 2023.

    Postrelte to narkomansko zalego že enkrat ! Blagor v muslimanskih državah !

  • Avatar jezeran
    jezeran 19:57 13.junij 2023.

    uvest smrtno kazen, pa bo mir

  • Avatar Leon
    Leon 08:16 13.junij 2023.

    Pogrešam strokovnost forenzičnih služb v Sloveniji ! Kako lahko odvetniki vedno znova izpodbijejo njihove dokaze ? Na koncu pa pokličejo strokovnjake iz tujine katerim moramo državljani plačati .